Google plateste 20.000 $ celui care va sparge Chrome

hack google chromeCompania Google a anuntat ca va acorda un premiu de 20.000 de dolari celui care va reusi sa gaseasca o problema de securitate in browser-ul propriu, Chrome.

Conform publicatiei Computerworld, premiul celor de la Google va fi acordat, daca va exista un castigator, in cadrul concursului anual de “hacking” Pwn2Own.
Suma de 20.000 de dolari este cea mai mare care s-a pus in joc pana acum intr-o astfel de competitie.

Evenimentul va avea loc la Vancouver, pe 9 martie si va cuprinde si alte probe. Hackerii vor fi invitati sa doboare browserele Internet Explorer, Firefox si Safari de pe computere care vor rula sisteme de operare Windows 7 si Mac OS X.


Cine va reusi acest lucru va primi un premiu de 15.000 de dolari, precum si computerul respectiv.
Premiile sunt cu 5.000 de dolari mai mari decat cele oferite anul trecut si de trei ori mai mari decat cele oferite in 2009.

Google se lauda ca browserul pe care il detine, Chrome, este singurul care isi izoleaza procesele de cele ale sistemului de operare.
In acest fel, nu permite codurilor de tip malware sa paraseasca aplicatia si sa devina o poarta de intrare pentru hacking.

via PRO TV md

7 responses to “Google plateste 20.000 $ celui care va sparge Chrome”

 1. Gigi

  Sa vina banii!

 2. LucYan

  La Treaba!!!

 3. Unul

  Da, foarte amuzant, cum s au, ma faci sa rad cu minciua asta, de ce ar vrea google ca sa sparga niste browsere hackeri????????????

  1. Radu FaraVirusi(com)

   @Unul: Este o competitie care are loc de mai mult timp. Este foarte simplu: hackerii primesc o recompensa, cei de la Google gasesc mai rapid bug-uri critice.

   1. Gigi

    Chestia asta se poate intoarce impotriva lor. Daca unul gaseste un bug prin care poate ataca cateva zeci de mii de utilizatori, poate i se pare mai rentabil sa se foloseasca de bug decat sa-l raporteze.

 4. mascotzel

  poate sa gaseasca bug-ul oricand si sa profite de el ,nu are nevoie sa participe la competitie

 5. Cris

  Eu-s destul de sigur că o să se dea premiul. Oricât l-ar lăuda ‘nea Gogu pe al său Chrome, nu e el așa de invincibil precum vrea marketingul să credem. Oricând și oriunde există o portiță. Nu de alta… dar tot azi s-a postat tot pe-aici că a fost lansat un update pt Chrome care repară vreo 4 probleme de securitate. Sau de fapt ideea e că acum e plin de găuri, dar până la concurs devine ”beton”? 😆

Leave a Reply