WordPress 3.0.5 – Actualizare de securitate

wordpress 3.0.3WordPress 3.0 a fost o actualizare importanta a celebrei platforme de blogging. Dupa orice versiune majora a unui produs, vin si micile retusari. Astfel a fost lansata astazi versiunea 3.0.5, care remediaza cateva probleme de securitate:

Doua probleme cu risc moderat au fost remediate. Ele permiteau unui utilizator cu rol de Contributor sau Autor sa preia controlul asupra site-ului.

O a doua problema permitea unui utilizator de tip Autor sa vada continutul postarilor pe care nu trebuie sa le poata citi in mod normal, cum ar fi draft-uri sau postari private.

Nu in cele din urma au fost adaugate doua imbunatatiri la securitatea platformei, care tin de remedierea accesului pe care-l primesc unele pluginuri si protectia aditionala fata de vulnerabilitatea remediata in versiunea precedenta.


Puteti descarca WordPress 3.0.5 de mai jos sau direct din Panoul de control al blogului vostru:
http://wordpress.org/download/

In plus, se lucreaza intens la versiunea 3.1 si a fost lansat build-ul RC4, care poate fi testat pe bloguri (NU va fi instalat pe un site activ):
http://wordpress.org/wordpress-3.1-RC4.zip

Cu siguranta veti fi interesati si de sporirea securitatii in WordPress in afara de actualizarile oferite de prodcator. Pentru aceasta am facut un ghid pe care-l puteti consulta aici: http://www.faravirusi.com/2009/10/14/wordpress-cum-imi-sporesc-securitatea-blog-ului/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “WordPress 3.0.5 – Actualizare de securitate”

  1. Mihai

    Interesant, dar nu inteleg de ce nu mi-a aparut si pe blog ca exista o noua versiune. Se poate oare sa fie din cauza ca nu am facut update la 3.0.4?

Leave a Reply