Ziua Sigurantei pe Internet 2011 – BitDefender lanseaza tutorialele online de securitate si ofera numeroase aplicatii gratuite

ziua sigurantei pe internet 2011

BitDefender, pune la dispozitia utilizatorilor numeroase aplicatii si ghiduri de securitate online gratuite, cu ocazia Zilei Internationale a Sigurantei pe Internet, organizata pe data de 08 februarie 2011.

Pentru ca retelele sociale ocupa un loc tot mai important in viata de zi cu zi a internautilor, BitDefender a lansat safego, o aplicatie gratuita de securitate, ce ii protejeaza pe utilizatorii de Facebook impotriva linkurilor potential periculoase sau a altor amenintari informatice. Aplicatia poate fi adaugata profilului de Facebook de la urmatoarea adresa: https://apps.facebook.com/bd-safego/.


Descarcarea de fisiere este o activitate predilecta in mediul online. Pentru a oferi protectie impotriva fisierelor infectate, BitDefender a lansat o aplicatie gratuita numita VirusGuard, care analizeaza toate fisierele partajate prin intermediul torrentelor. Disponibila in BitTorrent App Studio (https://www.utorrent.com/intl/es/apps), aplicatia Virus Guard actioneaza ca o aplicatie de securitate independenta si este usor de integrat in programele BitTorrent si uTorrent, pentru scana in mod automat scana in mod automat fisierele ce au fost descarcate deja.

Mai mult decat atat, BitDefender a lansat de curand QuickScan, un instrument online de detectie a amenintarilor existente pe calculatoare. Noul instrument vine cu noi functii, dar si cu un website actualizat cu informatii despre cele mai noi amenintari informatice. Acest serviciu ofera o alternativa accesibila si eficace in comparatie cu sistemele traditionale de scanare online . QuickScan poate fi folosit prin accesarea urmatoarei adrese: https://quickscan.bitdefender.com/.

Totodata, pe blogul Malwarecity, utilizatorii pot accesa cele mai noi utilitare de dezinfectie impotriva unor tipuri de malware precum Stuxnet, Lavandos.A sau Carberp. Adresa la care pot fi accesate e urmatoarea:
https://www.malwarecity.com/community/index.php?app=downloads&showcat=1

Nu in ultimul rand, BitDefender a realizat o serie de ghiduri de securitate online, adaptate pentru diverse varste, competente si nevoi de securitate, care explica fundamentele navigarii in siguranta. Aceste ghiduri acopera o multitudine de arii de interes, precum cele mai bune metode de protectie pentru copii si seniori, dar si instructiuni despre configurarea optima a unei retele Wi-Fi. Acestea pot fi vizualizate si descarcate la urmatoarea adresa:
https://www.bitdefender.com/site/view/e-guides.html

Nota: Toate denumirile si numele de produs mentionate mai sus apartin detinatorilor de drept si pot fi marci inregistrate ale acestora.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Ziua Sigurantei pe Internet 2011 – BitDefender lanseaza tutorialele online de securitate si ofera numeroase aplicatii gratuite”

  1. fara anti virus

    Radu daca imi salvez fisierele pe cd, si nu am nimik important in pc doar pt navigare folosesc pc ce rost are sa am anti virus?

  2. fara anti virus

    radu da distruge windowsul si cei in 15 minute am instalat unu nou fara virusi nu vad nimic dramatic cu salvarea le salvez pe cd virusi nu sterg datele pe cd asta e clar

  3. Geo

    @fara anti virus – man, cu navigatori ca tine dau faliment companiile de soft de securitate – cum doresti, cel putin instaleaza un tool free pentru link-uri pe net cum are AVG sau McAffee, Symantec, sau instaleaza add-on-ul celor de la VirusTotal – daca nu navighezi pe site-uri dubioase poti risca in continuare. Esti liber sa te infectezi! 😀

Leave a Reply