Immunet 3.0 va fi lansat astazi – Un nou pas Contra Virusilor

V-am prezentat detaliat programul Immunet, inca de la versiunea sa 2.0 si am realizat chiar un test comparativ cu Panda Cloud Antivirus.

Tehnologia de protectie tip “Cloud” constituite viitorul solutiilor de securitate. Avand in vedere numarul ridicat de amenintari informatice, circa 7000 virusi noi zilnic, antivirusii traditionali nu pot face fata cu succes.

Tehnologia “cloud” ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii oferit de o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc. Acest progres se datoreaza faptului ca acelasi fisier nu este scanat de fiecare data cand este intalnit, ci o singura data si rezultatele sunt stocate in “cloud” pentru ca oricare alt utilizator sa le poata folosi. Un alt avantaj rezultant din acest principiu este consumul redus de resurse.

Aceasta caracteristica este baza produsului Immunet Protect. Astazi, va fi lansata versiunea 3.0, un pas ce vine probabil in urma achizitiei de catre Sourcefire

immunet 3.0Ce aduce nou aceasta versiune?

In primul rand, denumirea sa va fi Immunet Protect 3.0 – Powered by ClamAV
In al doilea rand va fi prezenta protectia offline, pentru cei care nu sunt conectati permanent la internet. Un nou motor, de la ClamAV, va putea fi activat si va oferi o protectie asemanatoare unui antivirus clasic.
Acesta va avea definitii pentru toti virusii In The Wild, pentru a asigura o protectie eficienta contra virusilor raspanditi si periculosi.
Optiunea va fi disponibila conform pozei de mai jos in cadrul configuratiei programului:

immunet 3.0

O alta noutate este “Cloud Recall”. In momentul in care un fisier vine din comunitate si este analizat, el poate fi tratat ca neinfectat. Totusi, acesta va fi reanalizat mereu si daca statutul sau va fi modificat, detectia va fi disponibila instant si Immunet va alerta si cere devirusarea sistemului care contine fisierul reanalizat de sistemele cloud.

Ceva foarte interesant si unic in industria de profil (din cate stiu) este functia de creare a definitiilor proprii pentru virusi, chiar de catre utilizator.
Se adreseaza in mod evident utilizatorilor avansati, care pot descoperi un virus nedetectat si vor adauga o semnatura pentru acesta, mai simpla (bazata pe MD5) sau mai complexa.


O facilitate cu adevarat interesanta si utila multor pasionati de securitate IT.
Va fi disponibila sub numele de SigUI.

sigui immunet 3.0

Cum puteti crea chiar voi o definitie? Aici gasiti documentatia necesara: https://www.clamav.net/doc/latest/signatures.pdf

Pentru a descarca produsul accesati site-ul oficial si monitorizati anuntul privind noua versiune:
https://www.immunet.com/main/index3.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Immunet 3.0 va fi lansat astazi – Un nou pas Contra Virusilor”

 1. Petrascu

  Salut..ma intrebam daca intradevar este acest antivirus atat de puternic ca si cele clasice..Adica am nevoie si de un antivirus clasic ca sa fiu protejat sau este suficient si acesta pentru e elimina un virus gen trojan?..Eu folosesc ESET NOD32 momentan deoarece mi se pare un raport bun intre protectie si performanta computerului..Ma gandeam sa trec pe acest Immunet pentru ca mi se pare ceva foarte interesant dar nu stiu daca este destul de eficace..Ce spui pot sa folosesc DOAR acest antivirus sau mai am nevoie de ceva pe langa..MS !

  1. Nick

   Poţi păstra şi NOD-ul!Chiar e recomandabil!Dar iţi poţi pune şi Immunet 3. Sunt compatibile şi nu se deranjează reciproc! 😉

 2. Petrascu

  @Nick Pai da dar asta mi se pare o scadere majora a performantei calculatorului..am doar 1 GB RAM si processorul de 2800+, am nevoie de ceva light si cat mai eficace.:) Ma gandesc la un Avira si astept ca aceasta tehnologie “cloud” sa mai evolueze un pic si poate si pc-ul meu o sa faca la fel:)

 3. Nick

  Ok! Atunci lasă doar NOD-ul !

 4. zame77

  Va salut ! Va rog frumos ,poate sa-mi spuna cineva cat de bun este acest antivirus in comparatie cu suitele de securitate cunoscute? Domnule Radu dumneavoastra ce parere aveti ? Nu prea am resurse la PC ,si ma gandesc sa-l utilizez insa nu prea am mare cunostinte IT. Si daca il instalez este necesar sa mai instalez si un firewall ,pentru ca v-am spus ca nu ma pricep! Sunt un utilizator al internetului ,ca sa zic asa normal !Va multumesc !

  1. ocsi

   E bun. Dar fata de Avira sau Avast! (ma refer doar la versiunile gratuite) este mai slab. Nu “castigi prea multe resurse” folosind acest antivirus in locul celor doi amintiti anterior. Avast consuma cele mai putine resurse (eu nu cunosc alt antivirus, gratuit sau nu, cu modulele lui Avast!, care sa consume mai putin).
   Ca opinie a mea, pentru un PC mai slab (< 1 Gb, 80Gb, procesor 2,0 GHz), combinatiile urmatoare ar fi fiabile din toate punctele de vedere:
   – Avast! Free + Windows Firewall + Malwarebytes'Anti-Malware (free – on-demand);
   – Avira Free + Privatefirewall + Malwarebytes'Anti-Malware (free – on-demand).
   Si daca poti (se poate dar nu pot sa-ti spun aici), poti utiliza, pe langa cele doua combinatii exempleplificate anterior, WinPatrol Pro (adica cu licenta), este extraordinar si nu mai ai nevoie de altceva.

 5. ony

  immunet ….. toate versinunile free egal cu bitdefender free numai ca re si carantina de superior bitdefender free nu mai zic rata de detectie belea rau a facut si 360 rupe lantu mai ales ala platit recomannd imunet pentru cunoscatori si cloudmark pentru email sunt belea rau

Leave a Reply