Kaspersky Lab lanseaza Kaspersky Small Office Security 2

kaspersky small office securityKaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, anunta lansarea noii versiuni de Kaspersky Small Office Security, suita de securitate dedicata companiilor mici. Solutia este simplu de configurat si ofera protectie optima infrastructurii interne si datelor, avand un impact minim asupra resurselor de sistem.

Kaspersky Small Office Security 2 include multi-premiatele tehnologii antivirus produse de Kaspersky Lab. Scanner-ul antivirus, analiza euristica, sistemul de control al aplicatiilor si mediul izolat de lucru „sandbox”, pentru lansarea programelor suspecte, ajuta la detectarea si blocarea atat a malware-ului cunoscut, cat si a celui necunoscut. Suita de securitate protejeaza serverele si statiile de lucru ce ruleaza sisteme de operare Microsoft Windows.

„Am creat acest produs special pentru a raspunde nevoilor de securitate ale companiilor mici, majoritatea neavand un specialist IT dedicat”, spune Eugene Kaspersky, CEO si co-fondator Kaspersky Lab. „Kaspersky Lab Small Office Security 2 asigura protectie completa retelei informatice interne, foloseste resurse minime de sistem si necesita foarte putin timp pentru administrare. Asadar, vorbim despre o suita noua care iti ofera protectie avansata, fara a-ti cere sa fii expert IT”, completeaza acesta.

Pe langa functiile de protectie impotriva malware-ului si atacurilor cibernetice, Kaspersky Small Office Security 2 incorporeaza un set de capabilitati, precum realizarea copiilor de rezerva pentru date (backup), criptarea informatiilor, managementul parolelor si administrarea centralizata, necesara pentru imbunatatirea nivelului de securitate si a managementului sistemului.

Functiile flexibile de backup, integrate pentru prima data in produs, previn scurgerea de informatii financiare, de date despre clienti si alte inregistrari importante, in cazul unor erori umane sau de sistem. Realizarea de copii de rezerva poate fi programata dupa un anumit orar, suporta stocarea unui numar predefinit de versiuni ale fisierelor – oferind si posibilitatea salvarii datelor pe orice computer sau dispozitiv de stocare din retea – si securizeaza accesul prin intermediul unei parole. Orice fisier care a fost pierdut sau modificat in mod eronat poate fi recuperat din backup cu numai cateva click-uri de mouse.

Scurgerea sau pierderea de informatii reprezinta la momentul actual o problema serioasa pentru companiile mici, de aceea Kaspersky Small Office Security 2 include si un sistem eficient pentru criptarea datelor. Acum toate informatiile confidentiale ale companiei pot fi criptate folosind un algoritm puternic ce ofera protectie eficienta. Angajatii pot crea foldere individuale criptate si protejate cu parola, in care isi pot stoca diferite tipuri de informatii. Astfel de foldere pot fi transferate in siguranta folosind un stick USB sau prin intermediul e-mail-ului, pentru a fi apoi deschise, dupa introducerea parolei, pe orice computer care are instalat Kaspersky Small Office Security 2.

Modulul pentru managementul parolelor (Password Manager) din Kaspersky Small Office Security 2 include functia Safe Notes, care protejeaza informatiile secrete, precum coduri PIN, stocandu-le alaturi de informatiile de autentificare, intr-o baza de date cu parola. Password Manager ajuta utilizatorii sa creeze parole puternice pe care le salveaza intr-o baza de date criptata si le insereaza automat in campurile de autentificare din formularele online.

Cu ajutorul Kaspersky Small Office Security 2, intreaga infrastructura a companiei poate fi administrata de la un singur PC din retea. Folosind consola de administrare, utilizatorul poate verifica foarte usor starea fiecarui computer si poate rezolva de la distanta majoritatea problemelor detectate. De asemenea, consola permite si monitorizarea retelei Wi-Fi de la orice statie de lucru din retea, oferind recomandari referitoare la cum pot fi reparate eventualele vulnerabilitati, pentru a nu compromite nivelul de securitate al retelei. În plus, managementul licentierii, initerea backup-ului si scanarea antivirus a unuia sau mai multor computere pot fi realizate fara ca administratorul sa se ridice de la birou.

Politica de utilizare a paginilor web (Web-Use Policy) ofera posibilitatea utilizatorului sa blocheze accesul la site-uri nedorite, sa previna descarcarea anumitor tipuri de fisiere si sa controleze gradul de utilizare a Internetului in companie. Aceasta functie limiteaza accesul angajatilor la programe de mesagerie instant si retele sociale, precum Facebook, MySpace sau Twitter, reducand astfel riscul scurgerii de informatii. Nu in ultimul rand, acest modul permite utilizatorului sa creeze „liste negre” (black lists) ce contin cuvinte-cheie asociate informatiilor confidentiale si sa blocheze transferul lor, daca traficul de date contine acele cuvinte-cheie. Web-Use Policy poate monitoriza activitatea web a angajatului si genera rapoarte personalizate.

Pentru mai multe informatii despre Kaspersky Small Office Security 2, va rugam sa vizitati: https://www.kaspersky.ro/small_office_security.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “Kaspersky Lab lanseaza Kaspersky Small Office Security 2”

 1. vecinul

  Kaspersky nu mai este ce a fost inca de la v.7 poate
  nis da clasa

 2. alin

  cum adica e lider parca f secure e anti virusul anului 2010 lider unde?

 3. m1ke

  [vecinul] Ce ai afirmat tu mai sus este o mare aberatie! Kaspersky este una din cele mai tari solutii de securitate la ora actuala.

 4. m1ke

  [alin]mai citeste o data ce scrie mai sus si poate o sa intelegi mai bine !Si inca ceva :O suita nu se bazeaza doar pe detectie Av,ci si pe alte componente!

 5. florin

  [EM UNU KE].ce-a spus vecinul are o doza foarte mare de adevar ,dar tu zaci in ignoranta si nu vezi nimic altceva decat un produs rusesc de o calitate acceptabila dar destul de departe de ce inseamna azi o solutie moderna de securitate:detectie ,viteza de scanare ,management eficient de resurse etc.
  Hai sa mai auzim si sa citim si altceva in afara de ce spun ”expertii de la kaspersky” si ”specialistii bitdefender” .inteleg ca duc o politica agresiva de promovare insa n-am vazut niciodata un articol care sa inceapa ,de exemplu cu ’’superspecialistii de la avira sau megaexpertii de la symantec.
  apropo de ce a remarcat alin:lideri ,lideri dar unde ? in ce tara,continent sau metagalaxie?

 6. m1ke

  [Florin] hai sa fim seriosi! da-mi tu exemplu de o suita de securitate moderna 😉

 7. m1ke

  Foarte tare argumentarea lui Florin! de-a dreptul obiectiva!
  tu imi vorbesti de detectie,viteza de scanare,management,dar se vede ca nu stii multe alte lucruri referitoare la K! Iti spune ceva faptul ca kaspersky obtine foarte multe patente in SUA pentru diverse tehnologii! Si aici iti dau niste ex ca la carte:Tehnologia bazată pe sistemul de rating al aplicaţiilor este proiectată special pentru a genera automat reguli pentru programele necunoscute. Această metodă este esenţială pentru asigurarea unei transparenţe a soluţiilor antivirus şi pentru reducerea nevoii de configurare din partea utilizatorilor!

  Tehnologia avansată de identificare a tentativelor de modificare a datelor personale de pe computer. Dezvoltată de Mikhail Pavlyushik, această metodă se bazează pe interceptarea cererilor unor aplicaţii de a schimba data ultimei modificări (timestamp) a fişierelor din sistem. Astfel de cereri sunt urmărite pentru fiecare fişier în parte şi stocate într-o bază de date, care apoi va fi comparată cu înregistrările iniţiale realizate de soft-ul antivirus. Schimbările făcute timestamp-ului, care nu sunt relevante pentru fişierele în cauză, pot indica modificări intenţionate sau posibile infecţii. În această situaţie, programul antivirus va scana datele respective pentru a se asigura că nu au fost infectate.
  „Cele mai importante avantaje ale acestei metode sunt rapiditatea şi capacitatea de scanare a fişierelor cu un consum minim de resurse. Tehnologia determină o transparenţă mai mare a operaţiunilor derulate de soluţia antivirus, fără a sacrifica nivelul înalt de protecţie”, a declarat Nadia Kashchenko.
  Kaspersky Lab a depus până în prezent peste 30 de cereri de patentare a unor tehnologii proprii, atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Rusia.Bun si in alta ordine de idei, unul din punctele forte ale unei Suite av “moderne” cum spui tu ar trebui sa poata fii capabila sa stopeze urmatoarele actiuni :Modificarea / stergerea unor module,Stergerea bazei de date a antivirusului,Modificarea / stergerea unor chei registry importante,Oprirea Proceselor produsului de securitate instalat,Modificarea proceselor / codului,Dezactivarea driverelor programului de securitate.astept sa imi propui tu o suita MODERNA!!

 8. m1ke

  Ce anume inseamna acel:” departe de ce inseamna azi o solutie moderna de securitate”Argumenteaza.

 9. m1ke

  [Florin] Apropo uitasem sa iti aduc aminte ca cei de la Anti-Malware Test Lab au evaluat capacitatea de protectie a propriilor procese, servicii, fisiere, pe care un program de securitate IT o are. Testul a fost efectuat in luna ianuarie 2011.CUm spuneai si tu Kaspersky care in opinia ta geniala este de o calitate acceptabila dar destul de departe de ce inseamna azi o solutie moderna de securitate,spre umilinta ta obtine locul 1.

 10. marian

  Ohoooo.m1ke Anti-malware ala despre care vorbesti tu il scoate pe kaspersky lider chiar daca nu participa :))

 11. m1ke

  Nenea marian practica mi-a si demonstrat aceste atuui pe care Kaspersky le are!punct

  1. m1ke

   Nenea marian practica mi-a si demonstrat aceste atuuri pe care Kaspersky le are!punct

 12. th3m

  kaspersky si symantec sunt produse bune. nu le mai bagati in aceiasi oala cu crapdefender, un produs cu detectie buna, care nu deviruseaza si mai e si plind de buguri. ( buguri care iti ingreuneaza pc-ul )

Leave a Reply