Incep laboratoarele BitDefender

BitDefender, liderul pietei locale de securitate, este pentru al doilea an consecutiv partener principal al proiectului educational „Liga AC Labs”, organizat de Liga Studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare din Universitatea “Politehnica” Timisoara. In cadrul proiectului, BitDefender va sustine o serie de laboratoare pregatitoare în domeniul securitatii informatice si cercetarii anti-malware.

Proiectul „Liga AC Labs” desfasurat în perioada 14 martie – 14 iulie 2011 are ca scop crearea unui mediu care sa permita studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare si de Electronica si Telecomunicatii sa dobandeasca abilitațile practice de care vor avea nevoie dupa promovarea ciclului universitar, prin participarea la laboratoarele sustinute de companii de specialitate din mediul privat.

Implicarea BitDefender in acest proiect este parte din programul „Academica” lansat în noiembrie 2009, un program de educare si formare pentru studenti în domeniul securitatii si de sustinere a excelentei în educatie.


„Ne implicam cu drag în astfel de programe educationale, pentru ca este o modalitate buna de a interactiona cu studenti talentanti si de a-i ajuta sa se dezvolte profesional într-un mod cat mai apropiat de cerintele pietei si ale angajatorilor” a declarat Viorel Canja, Head of Anti-Malware Lab, BitDefender. ”Avem o traditie în sustinerea proiectelor pentru studenti si vom continua sa facem asta, atata timp cat ramane cel mai eficient mod de a descoperi tineri cu adevarat pasionati si extrem de inteligenti, care sa faca parte din echipa BitDefender” a continuat Viorel Canja.

Anul acesta, studentii se pot înscrie pana la data de 27 februarie 2011 la unul sau mai multe laboratoare, urmand ca rezultatele selectiei finalistilor sa fie anuntate în data de 7 martie pe site-ul proiectului https://labs.ligaac.ro/.

Pentru selectia în laboratorul BitDefender, studentii interesati vor da doua teste initiale: un test de logica-matematica si un interviu tehnic. Cei mai buni 15 candidati vor fi alesi sa participe la sesiunile BitDefender, unde vor putea testa o serie de notiuni de programare cu aplicare directa în zona de securitate a informatiilor.

“Laboratorul BitDefender se adreseaza în special studentilor care au urmat deja un curs de limbaj de asamblare x86 si arhitectura a calculatoarelor, si care au posibilitatea sa aprofundeze aceste notiuni, dar este la fel de util si celor care vor sa se familiarizeze cu programarea în domeniul securitatii informatice” a spus Marius Tivadar, Team Leader Anti-Malware, BitDefender. ”Obiectivul laboratorului este acela de a-i ajuta pe studenti sa înteleaga modul concret de lucru al specialistilor din echipa de Analiza Malware, pentru a-si putea da seama daca este ceva ce le-ar placea sa faca pe viitor” a continuat acesta.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply