Noua versiune Kaspersky Mobile Security 9, compatibila cu Android si BlackBerry

kaspersky mobile security 9Kaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, anunta lansarea versiunii actualizate a Kaspersky Mobile Security 9, suita de securitate care protejeaza utilizatorii de telefoane mobile inteligente. Pentru mai multa flexibilitate, noul produs este acum compatibil si cu platformele de operare Google Android si BlackBerry, pe langa Symbian si Windows Mobile.

Kaspersky Mobile Security 9 ofera protectie avansata impotriva amenintarilor informatice pentru platformele mobile de operare si asigura utilizatorul ca datele personale stocate in telefon nu vor ajunge in mainile unui strain. Fie ca este folosit pentru serviciu, socializare online sau pentru a pastra legatura cu prietenii si familia, smartphone-ul este protejat in fata malware-ului si spam-ului, poate fi configurat sa respinga apelurile nedorite sau sa ascunda anumite contacte si fisiere. In plus, cu ajutorul KMS 9, utilizatorul are posibilitatea de a localiza telefonul pierdut sau furat, de a monitoriza activitatea copiilor sau chiar de a afla unde sunt acestia la un moment dat.


„Malware-ul pentru telefoane mobile inteligente nu mai este demult fictiune”, spune Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab Romania si Bulgaria. „La momentul actual, smartphone-urile au devenit o tinta foarte atractiva pentru infractorii cibernetici datorita popularitatii lor din ce in ce mai ridicate, precum si din cauza multitudinii datelor personale stocate pe ele. La finele anului trecut, Android domina piata telefoanelor mobile inteligente, cu o cota de piata de aproximativ 33%*. Pentru a-i proteja si pe utilizatorii acestui sistem de operare, precum si pe utilizatorii de BlackBerry, lansam astazi o noua versiune a Kaspersky Mobile Security 9”, completeaza Cimpoesu.

Cu ajutorul tehnologiilor avansate de protectie a confidentialitatii, utilizatorii pot ascunde anumite contacte si informatii din telefon – inclusiv lista apelurilor si SMS-urile – sau pot intrerupe automat soneria telefonului pentru apeluri. Intreaga agenda telefonica poate fi ascunsa automat, dupa o anumita perioada de stand-by prestabilita, sau de la distanta, cu ajutorul unui SMS predefinit. De asemenea, SMS-urile se pot filtra, prin crearea de liste predefinite ale contactelor din partea carora utilizatorul doreste sa primeasca mesaje („whitelist”) sau ale contactelor din partea carora nu vrea sa fie deranjat („blacklist”).


KMS 9 include modulul Anti-Theft, pe care utilizatorul smartphone-ului il poate folosi pentru a bloca dispozitivul atunci cand este furat sau pierdut, pentru a-i sterge memoria, a-l localiza prin GPS si pentru a primi notificari referitoare la noul numar de telefon, in cazul in care SIM-ul a fost schimbat. În plus, utilizatorii de Symbian sau Windows Mobile isi pot proteja si cripta datele cu ajutorul unui algoritm avansat.

Functia GPS Find ii va ajuta pe utilizatori sa localizeze smartphone-ul pe harta, iar daca solutia Kaspersky Mobile Security 9 este instalata pe telefonul unui copil, parintii pot afla cu usurinta unde se afla acesta. Modulul de Control Parental (disponibil numai pe Symbian si Windows Mobile) permite restrictionarea apelurilor catre anumite numere de telefon, inclusiv cele premium, precum si blocarea apelurilor din partea unor contacte preselectate de parinte.

Kaspersky Mobile Security 9 este compatibil cu sistemele de operare Android (versiunile 1.6 – 2.2), BlackBerry (4.5 – 6.0), Symbian (Nokia): Symbian^3 sau seriile 60 9.1, 9.2, 9.3, 94 si Windows Mobile (5.0 – 6.5).

Pentru mai multe detalii referitoare la noul KMS 9 accesati:
https://www.kaspersky.ro/mobile

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Noua versiune Kaspersky Mobile Security 9, compatibila cu Android si BlackBerry”

  1. mircea

    Foarte bun

Leave a Reply