STOPzilla! 5.0.8 – Evaluare FaraVirusi.com

STOPzilla! este un program anti-spyware mai putin cunoscut, dar care are un nume ce prezinta incredere la o prima vedere, ducandu-te cu gandul la programe sau companii ca Mozilla, FileZilla, etc.

Instalarea sa nu pune probleme deosebite, insa evaluarea sa in modul trial este deficitara. Programul functioneaza doar ca scanner, fara a sterge infectiile gasite. Pentru a dezinfecta un sistem, solicita o cheie de inregistrare. Acesta este un mare minus pentru producator.
Unde mai punem ca la prima scanare a generat si un numar de alarme false, gen detectia FileZilla sau a unor chei registry legitime.

stopzilla false positive


Interfata grafica principala este usor de inteles si utilizat, fiind structurata in 6 categorii: Home, Scan for Spyware, Real-Time Protection, Pop-up Protection, Scheduler, Tools.
Consumul de resurse este unul ridicat, cele trei procese totalizand 85 MB RAM cand aplicatia este pornita. Minimizata in system tray, exista doar doua procese: STOPzilla.exe si SZServer.exe, care consuma 70 MB RAM.

stopzilla home

Protectia in timp real este una bogata prin optiunile oferite si isi face treaba pentru spyware-ul detectat, blocand cu succes executia acestora.
Are protectie avansata pentru Internet Explorer (home page, descarcari, BHO, setari, etc). Reteaua este si ea monitorizata atent fiind blocate incercarile de a modifica fisierul hosts, LSP-urile sau interfata TCP\IP.
STOPzilla! scaneaza si monitorizeaza de asemenea driverele, serviciile si programele care pornesc odata cu Windows-ul, alaturi de orice DLL care este injectat in Windows Explorer.

stopzilla protectie in timp real

Programul ofera si un pop-up blocker, probabil inutil, dat fiind ca orice browser modern are asa ceva incorporat. De asemenea protectia anti-phishing este slaba, fiind sub cea oferita implicit in Firefox, Internet Explorer sau Google Chrome.

Legat de scanarea si dezinfectia unui sistem, am primit din partea producatorului o cheie de activare, pentru a testa produsul.
Iata si rezultatele: scanarea este rapida si devirusarea de asemenea.

Am folosit un numar de 74 de programe rogue si spyware pentru acest test. STOPzilla! a detectat doar 14, in timp ce Malwarebytes Anti-Malware a detectat – 63, iar SUPERAntiSpyware – 32.
Din pacate, la acest capitol, care este si cel mai important, programul evaluat sta foarte slab, oferind o protectie mediocra.

scanare malware


Cu toate acestea, ca un punct pozitiv, am putut instala programul pe un sistem deja infectat si am reusit o dezinfectie totala si completa cu ajutorul STOPzilla!

Ca o concluzie programul este rapid si eficient in a devirusa insa are o detectie foarte slaba. Punand in discutie si faptul ca nu ofera devirusare gratuita si este un produs contra cost, nu vi-l recomand.

Pagina oficiala a produsului este: https://www.stopzilla.com/products/stopzilla/home.do

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “STOPzilla! 5.0.8 – Evaluare FaraVirusi.com”

 1. 46Paul46

  Radu, am o problema destu de ciudata cu cce ( comodo cleaning esentials ):
  aveam in calculator instalat avast! internet security 6, luat de pe siteul softpedia(trial)….totul mergea bn……am scanat computerul cu avast( n-a detectat nimic)…m-am gandit sa scanez si cu cce….dupa vreo 30 minute mi-a detectat ca fiind infectate fisierele avast ( sigur false pozitive )…….am selectat sa le dezinfecteze, si dupa un restart(mi-a cerut sa dau restart) mi-a stres fisierele care le-a “gasit” infectate…………se poate sa fie pt ca cce-ul este inca in faza beta si mi-a detectat fisiere infectate fisiere care n-aveau nimic?Oricum, de la chestia asta m-a dezamagit comodo….

 2. 46Paul46

  Iit multumesc mult pentru sfaturi …..atata este nasol ca mi-a facut praf sistemul:(( ccce mi-a facut ceva si la gadgeturi(nu mai apar bine), am dat repair la avast( mi-a cerut restart), dupa restart mi-a aparut iconita, dar Action Centre ( tipic windows 7 ) nu a recunoscut avast si apare ca nu am protectie ( culmea )…..cred ca ori dezinstalez si instalez avast iara, si daca nici asa nu se repara, nu am decat sa reistalez windowsul…inca odata multumesc pentru sustinere si cat mai putine alarme false si virusi!

 3. alexandru

  stopzilla e rogue

 4. alexandru
  1. Gigi

   Daca ar fi fost rogue, atunci cel putin un antivirus l-ar fi detectat.

   https://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=68e7f610ee236096cbf3521fadf34a3bf4a51edebc5ab3064c49d739dce00659-1307183755

   Rezultatul e 0/42, nu te mai obosi sa dai click.

 5. alexandru

  e rogue l-am incercat si a detectat infectii care nu le-am avut,si stiu ca nu le-am avut pentru ca mbam nu a detectat nimic

  1. ocsi

   alexandru
   1) STOPzilla! – nu este “rogue”.
   2) Daca MBAM (sau oricare dintre programele de securitate) nu detecteaza ceva infectii, nu inseamna ca ele nu exista.
   3) Poate ca STOPzilla! a avut detectii de tip FP (eronate), sau poate ai avut niscaiva “purici” nedescoperiti de programul/programele tale de securitate.
   3) Radu niciodata nu ar fi prezentat vreun program “fals”.
   4) Acest program apare pe aproape toate site-urile mari de download si nu numai.
   5) Ar fi bine ca sa te documentezi inainte de a afirma ceva. O astfle de afirmatie poate defaima, poate jigni, poate aduce prejudicii etc. Si nu cred ca administratorul si colaboratorii de pe aici merita asa ceva.

 6. alexandru

  da 1000 si ceva de rogue mi-a detectat

 7. cobra

  @ alexandru ca să spui că este rogue bazându-te pe WOT trebuie să înţelegi cum funcţionează această extensie. Ştii acest lucru? Hai să-ţi spun: se bazează pe opiniile utilizatorilor. Uite, intră pe pagina de la Libertatea şi spune ce-ţi arată WOT. Intră după aia pe http://www.urlvoid.com şi dă o scanare. Trage singur concluzia.

 8. alexandru

  ca sa va demonstrez ca e un rogue am instalat un windows curat pe o masina virtuala,dupa aceea am instalat stopzilla,din senin mi-a gasit 11 virusi pe care nu i-am avut

Leave a Reply