Cumparaturile de pe internet pot fi periculoase

BitDefender, vine cu o serie de recomandari care sa ii ajute pe utilizatorii de internet sa se fereasca de amenintarile virtuale atunci cand vor sa faca tranzactii online.

Desi magazinele online pot parea sigure, nu toate site-urile de oferte, cadouri sau felicitari virtuale sunt de incredere. Este bine cunoscut faptul ca atacatorii virtuali se folosesc de orice ocazie ca sa ii pacaleasca pe utilizatori sa isi expuna de buna voie datele de la cardurile de credit sau datele de autentificare in serviciile de e-banking.


Pentru protecția dumneavoastra, BitDefender va ofera o lista cu recomandari despre cum va puteti feri de pericolele care circula pe internet:

 • Fiti cu bagare de seama atunci cand introduceti date confidentiale pentru a accesa conturile virtuale. Nu introduceti mai multe date decat este necesar si intotdeauna asigurati-va ca adresa URL accesata este cea corecta. Cautati pictogramele de securitate care sa arate prezența unei conexiuni securizate, pentru ca este singura garantie ca site-ul este de incredere.
 • Daca folositi internetul mobil, introduceti manual URL-ul site-ului dorit. Pe un ecran de telefon mobil s-ar putea sa nu vedeti intreaga adresa si astfel puteti deveni vulnerabili in fata atacurilor de phishing.
 • Acordati foarte multa atentie atunci cand introduceti datele cardului de credit, ID-ul contului bancar sau parola. Verificati de doua ori adresa URL pentru a va asigura ca sunteti pe pagina dorita atunci cand faceti tranzactii online.
 • Evitati sa descarcati orice tip de continut (formulare, felicitari virtuale, fisiere) sau sa accesati linkuri, daca nu sunteteti absolut siguri de sursa acelor materiale. Acordati atentie deosebita la felicitarile virtuale si nu descarcati niciun fisier executabil, deoarece acestea pot contine troieni. Daca este neaparat necesar sa deschideti astfel de atasamente, va recomandam sa salvați o copie locala si sa o scanati cu ajutorul unui antivirus actualizat inainte de a le accesa.
 • Nu va accesati conturile de e-banking si nu faceti cumparaturi online de la calculatoare publice cu acces la internet sau in timp ce sunteti conectati la o retea publica. Datele confidentiale pot fi interceptate de alti utilizatori, cu excepția cazului cand conexiunea e criptata.
 • Descarcati cele mai recente actualizari pentru sistemul de operare si pentru solutia de antivirus, deoarece atacatorii virtuali nu rateaza nicio oportunitate de a incerca sa va fure banii. Pana la urma, totul se rezuma la bani.
 • Mare atentie la website-urile false care va permit sa faceti cumparaturi si sa platiti, fara sa va trimita.. Daca folositi BitDefender Internet Security sau Total Security, modulul anti-frauda va bloca automat falsele magazine online.
 • Daca sunteti in cautarea sufletului pereche, mare atentie la Miresele din Rusia, adica serviciile de online dating promovate prin mesaje spam si care va vor lasa cu inima franta si va vor goli conturile.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Cumparaturile de pe internet pot fi periculoase”

 1. Cum poţi scăpa de viruşii din calculator? « Presa Locala

  […] Fara Virusi window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

Leave a Reply