WFC – competitie de forensic & securitate

WorldIT Forensic Contest (WFC) este un eveniment sustinut de wordit.info si este caracterizat printr-o serie de provocari lunare, cu premii, ce urmaresc antrenarea si informarea romanilor asupra problemelor de securitate cu care se pot confrunta.

Domeniul IT a cunoscut o crestere abrupta in ultimii ani, dar o data cu imbunatatirea tehnologiilor si cresterea numarului de utilizatori ale lor, unele sisteme informatice au continuat sa pastreze arhitecturile vechi, nesigure si instabile sau au aparut probleme noi de securitate.


Scopul acestor probe este de a evidentia problemele de securitate ce sunt prezente in sistemele informatice care sunt folosite in activitatea zilnica, de a informa utilizatorii asupra unor metode de contracare a lor si de a aduce la cunostinta oamenilor modalitatile in care se desfasoara procesele de auditare a unui sistem informatic. Majoritatea probelor vor presupune analiza unor aplicatii, mesaje informatice sau bucati de cod ce sunt dezvoltate de colaboratori ai evenimentului pe baza unor situatii reale.

Concursul se desfasoara de o saptamana doar cu participantii inregistrati exclusiv pe site-ul concursului. Astazi a fost momentul in care problema primei editii WFC sa fie publicata, oricine avand la dispozitie inca doua saptamani sa o rezolve. Mai multe detalii pe pagina concursului.


Premii

• HDD extern Samsung 2TB G3 Station, USB 2.0, 3.5”, marele premiu BitDefender.
• BitDefender vrea sa recruteze dintre participanti. Si tu poti fi unul din ei.
• 3 x 1 tricou worldit.info pentru următorii trei clasaţi la finalul probei.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply