73.000 de virusi noi/zi, de la inceputul anului 2011

73000 virusi noi pe zi 2011In raportul din primul trimestru, laboratorul anti-malware al Panda Security a identificat ca numarul de amenintari in circulatie a crescut in comparatie cu anul trecut. In primele trei luni ale anului 2011, PandaLabs a identificat o medie de 73.000 de tulpini noi malware, dintre care cele mai multe au fost troieni. Mai mult decat atat, a existat o crestere cu 26% a noilor amenintari in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

In timp ce Panda Security observa o majorare de la trimestru la trimestru de malware nou in 2010, cresterea nu a fost la fel de notabila ca experienta ultimelor trimestre.

Troienii raman cea mai populara forma de amenintare la adresa sistemelor informatice, si acum reprezinta 70% din totalul malware-ului nou. Acest lucru nu este surprinzator avand in vedere profitabilitatea acestora pentru infractorii cibernetici, pentru a comite o frauda sau fura bani de la utilizatorii de Internet prin intermediul online banking.


virusi

“Rapandirea de instrumente online care sa permita persoanelor non-tehnice sa creeze troieni in cateva minute si sa infiinteze rapid afaceri ilegale  – mai ales atunci cand se poate oferi acces la detalii bancare – este responsabila pentru cresterea impresionanta a troienilor”, a declarat Luis Corrons, director tehnic al Panda Security .

Nu toate tipurile de troieni cresc in acelasi ritm. Privind mai departe la subtipurile de malware, Panda Security a constatat ca troienii bancari s-au diminuat, botii au ramas constanti iar antivirusii falsi sau rogueware a scazut ca si popularitate. Cu toate acestea, numarul de programe “downloader” a crescut semnificativ.

Programele “downloader“ sunt un subtip de troian, care, dupa ce infecteaza calculatorul unui utilizator, se conecteaza prin Internet pentru a descarca malware suplimentar. Hackerii folosesc adesea aceasta metoda, deoarece downloader-ul are marime mica –  continand doar cateva linii de cod – si poate trece complet neobservat, spre deosebire de alti troieni.

virusi 2011


Panda Security recomanda utilizatorilor sa-si mentina computerele protejate. Pentru a evita amenintarile de pe Internet, utilizatorii pot descarca instrumente Panda gratuite ca Panda Cloud Antivirus sau sa foloseasca Panda ActiveScan.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “73.000 de virusi noi/zi, de la inceputul anului 2011”

 1. Catalin

  Cica in fiecare minut dispar virusi si apar altii noi, in toata lumea. Ups, a mai aparut un virus nou :))

 2. cosminadrian

  Deci tehnologia cloud va trebui sa avanseze…ca sa nu se umple HDD de semnaturi de virusi :))

 3. Tudoran Maria

  Ce virus e acela “lpl.exe”?

 4. Tudoran Maria

  Pai cred ca il am in calculator, e bun programul de pe acel site? Ca sa il scot sa vad daca il poate elimina.

 5. Tudoran Maria

  Ma puteti ajuta cu el?Cu virusul LPL.EXE.Sa imi reinstalez Windows-ul?Sau pot sa il elimin cu antivirus?

 6. HackerXYZ

  Maria,incearca mai intai sa-l elimini cu mai multe antivirusuri cum ar fi,Kaspersky Internet Security 2011,Bit Defender,Avira,Avast,G-Data,F-Secure,AVG,Norton,etc.Daca nu reusesti sa-l elimini cu nici un antivirus dintre cele mentionate mai sus,ar fi cazul sa-ti reinstalezi windowsul,pentru ca daca-l vei lasa acolo,va face ca PC-ul tau sa fie mai vulnerabil,iar atunci iti vor bate la usa mai multi ,,musafiri”.Si inainte sa scanezi cu un antivirus,ai grija sa-l configurezi corect,adica sa-l faci sa functioneze mai bine,deoarece vezi si tu ca unele programe nu sunt configurate chiar la cele mai inalte standarde.Enjoy!!!

 7. Click me, click me, spuse spammerul | Corcodus

  […] Citim aici. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.