AVG Mobilation – Primul antivirus pentru tabletele ruland Android

avg mobilation tablete androidAVG Technologies a lansat AVG Mobilation, un program de securitate pentru dispozitivele ce ruleaza Android. AVG pretinde ca este primul antivirus destinat tabletelor.

AVG Mobilation este bazat pe AVG Antivirus Free, care functioneaza doar pe smartphone-urile cu Android. Aplicatia ofera o serie de utilitare menite sa pastreze tableta in siguranta, ruland la parametri optimi.


De ce ai avea nevoie de o aplicatie de securitate pentru o tableta Android?

Apple lansa iPad in 2010 si de atunci o noua piata a fost creata. Samsung, Motorola, Dell si altii au venit cu replici la iPad, bazate pe sisteme de operare proprii sau Android (Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom).
Conform cercetarilor, 2011 va fi anul cand tabletele vor fi ceva obisnuit, milioane de oameni vor naviga pe internet sau accesa aplicatii cu ajutorul lor. Tabletele au devenit la fel de populare si pentru atacatori, iar cum platforma Android este open source, criminalii cibernetici au o portita deschisa spre a gasi vulnerabilitati.

Cu AVG Mobilation pentru Android, datele sunt protejate, utilizandu-se tehnologia de securitate de tip cloud, simpla, mereu actualizata si cu impact redus asupra bateriei.

Caracteristicile AVG Mobilation:

  • Scaneaza in timp real aplicatii, setari, fisiere, clipuri video, poze, etc
  • Gaseste tabletele pierdute sau furate cu ajutorul Google Maps
  • Realizeaza backup-ul si recuperarea datelor si aplicatiilor: contacte, arhiva apelurilor, bookmark-uri, mesaje text si media pe cardul SD
  • Blocheaza si sterge datele de pe dispozitiv de la distanta pentru a-ti proteja intimitatea
  • Task Killer – Opreste procesele care incetinesc tableta
  • App Locker – Securizeaza cu parola anumite aplicatii pentru a-ti proteja intimitatea si a preveni accesarea lor de catre copiiAVG Mobilation este disponibil GRATUIT (dar cu reclame) sau contra cost (fara reclame) la 9.99$.

Pentru a descarca programul accesati site-ul:
https://market.android.com/details?id=com.antivirus

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “AVG Mobilation – Primul antivirus pentru tabletele ruland Android”

  1. piedone49

    Salut Radu! Pe cand un test coparativ cu aplicatiile de securitate pentru android? Am un telefon cu acest sistem de operare si deja nu mai stiu care e mai bun si light din aceste programe. Multumesc!

Leave a Reply