Ferrari achizitioneaza Kaspersky Lab cu 2 miliarde $

Se pare ca lansarea produsului KIS Special Ferrari Edition reprezinta doar preludiul noii achizitii destul de surprinzatoare. Anuntul a fost facut ieri la Maranello de catre Luca di Montezemolo, chairman al Ferrari. La conferinta de presa au mai participat si Eugen Kaspersky si alti membri marcanti ai celor doua companii.

“Kaspersky este un lider in domeniul securitatii software iar noi lideri in competitiile auto. Aceasta strategie va fi una reusita nu doar prin marketing ci si prin siguranta software oferita de cei de la Kaspersky. Astazi computerele de bord devin din ce in ce mai sofisticate dar si vulnerabile iar noi trebuie sa le asiguram clientilor siguranta deplina”, a declarat di Montezemolo.

Compania Kaspersky isi va pastra sediile din Rusia insa treptat activitatea va fi concentrata in Italia pana la finele anului 2012.

“Cred cu tarie ca va fi un pas inainte pentru produsele Kaspersky. Alaturi de Ferrari vom fi mai puternici in lupta anti-malware si vom putea investi in noi tehnologii ce vor aduce un plus de siguranta”, a adaugat si Eugen Kaspersky, mentionand ca produsele software vor pastra numele Kaspersky in continuare.

“Conduc un Ferrari din 2006 si sunt multumit de masina. Software-ul masinii poate fi totusi imbunatatit si are nevoie de functii de update mai usor de folosit. O idee ar fi actualizarea wireless; conectarea cablurilor este depasita.”  a mai precizat acesta.

Achizitia se va finaliza cel mai probabil in toamna acestui an si se ridica la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Acest tip de achizitii nu sunt chiar surprinzatoare; anul trecut Intel a achizitionat McAfee iar SourceFire a cumparat Immunet.

Security Evangelist

24 responses to “Ferrari achizitioneaza Kaspersky Lab cu 2 miliarde $”

 1. Nick

  Până o să se încarce antivirusul, ceilalţi concurenţi vor face liniştiţi un tur de pista ! 😆

 2. DRAGII MOSULUI...

  april’s fouls !

 3. happyday

  mai Raducule, te tii de sotii hai ? 😀
  oricum, vad ca ai 2 bibani in plasa 😆 .

 4. happyday

  a, sorry, acuma am vazut autorul articolului 🙂 .

  1. Gigi

   Apoi vezi ca n-am murit si vorba ceea: “De ma voi intoarce, pre multi am sa popesc si eu”.

 5. AlienForce1

  ati uitat ce zi este azi ?

  1. Gigi

   Ce zi e? M-am uitat in calendar si nu-i cruce rosie.

 6. red

  O noua veste bomba Microsoft a fost cumparat de Asesoft. :))

  1. Gigi

   Cu cat? Si Vantu ce zice?

   1. red

    Nu stiu se asteapta acum un Breaking news. cu comentarile lui SOV. normal daca isi poate scoate unghia din gat!

    @ Cris. Stai la coada. acum negociez eu. Daca castig. negociem amandoi. 🙂

 7. Kohaku

  Salut tuturor! Am si eu o mare problema cu noul Hard achizitionat acum 2 saptamani,uitati aici o poza https://img101.imageshack.us/i/badk.png/ va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac

 8. Cris

  Ia nu mă supărați, că-i cumpăr eu pe toți acușa =))

 9. gabico

  Dincolo de semnificatia zilei de 1 aprilie,nimic nu e improbabil si s-ar putea ca evaluarea facuta de Gigi (2Mld.$) sa fie corecta :)Pastrand tenta ,trebuie sa fim bucurosi ca azi ,Romania iese oficial din criza ,boom-ul economic concretizandu-se si in IT prin preluarea de catre Softwin a celebrei marci de posete de fitze Luis Vuitton.Termenii tranzactiei nu sunt clari ,surse din interiorul Palatului Victoria dezvaluind ca un rol important in efectuarea achitiei l-a avut E.U. locatara a mai sus mentionatei institutii si o fana innraita a gentoacelor scumpe.

  1. happyday

   😆

 10. nelu B

  E pe bune.Nu degeaba la CeBit la standul Kaspersky era mai mult Ferarri decat Kaspersky.Probabil Kaspersy 13 va aparea in rosu

 11. John Wayne

  Penibil.

 12. Moroi

  DA. Si Antibiotice Iasi au achizitionat Fabrica de picioare de pat Frankfurt.

 13. cata

  o da…..vazand minunea cei de la norton au contactat pe seful lu McLaren Mercedes pt a-l ruga sa -i cumpere cu aproximativ…..4miliarde de euro! tine-ti aproape!mai multe detalii pe 1aprilie 2012!

 14. slai

  Si cei de la Dacia sunt in negocieri avansate pentru preluarea BitDefender si cu cei de la cisco pentru a monta echipamentele lor pentru comunicatii in timp real intre autoturilsmele Dacia si serverele firmei mama.

 15. Shakalu

  Senzational!

  Cei de la Symantec au cumparat firma Durex pentru o protectie sporita in produsele lor!!!

  WTF???? sigur nu e katerinca cu Ferari si Kaspersky…mi se pare un mare minus pt ambele marci…asociere de 2 lei 🙂

Leave a Reply