Obiectiv principal pentru Kaspersky Lab in 2011: intrarea in topul primelor trei companii de securitate endpoint din lume

kasperskyKaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, isi anunta intentia de a deveni una dintre primele trei companii de securitate endpoint la nivel mondial in 2011. De asemenea, Kaspersky Lab a pregatit si noi schimbari in structura organizationala a companiei.

„Anul acesta suntem mai aproape ca oricand sa devenim una dintre primele trei companii de securitate IT la nivel global”, spune Eugene Kaspersky, CEO si co-fondator Kaspersky Lab. „Pentru a atinge acesta performanta trebuie sa ne pastram rata actuala de crestere si sa demonstram ca avem toate calitatile pentru a ne mentine in top. Prin alinierea structurii organizationale la nivel global, ne asteptam sa indeplinim obiectivul de a deveni unul dintre primii trei jucatori pe piata globala a securitatii informatice pana la finalul lui 2011”, completeaza Kaspersky.


Conform rezultatelor operationale Kaspersky Lab pentru 2010*, compania a demonstrat o crestere semnificativa in toate regiunile. La nivel global, veniturile companiei au crescut cu 38% comparativ cu 2009, depasind 500 milioane USD. Regiunile cu nivelurile cele mai ridicate de succes in 2010 au fost: Europa, unde veniturile Kaspersky Lab au crescut cu 16%, cumuland 218 milioane USD, Statele Unite ale Americii si tarile din America de Sud si Nord, care au inregistrat cresteri de 68% si venituri de 134 milioane USD. În regiunea Asia-Pacific si Japonia, compania a obtinut cresteri fara precedent – 111%, insemnand venituri de 55 milioane USD. Anul 2010 a fost unul foarte bun si pentru Europa de Est, CIS, Orientul Mijlociu si Africa, unde veniturile au totalizat 131 milioane USD, adica o crestere cu 35% fata de anul 2009.

Aceste niveluri ridicate de performanta demonstreaza potentialul Kaspersky Lab de a deveni una dintre primele trei companii de securitate endpoint din lume**. Ca parte a strategiei de crestere a business-ului, precum si a planurilor de extindere a cotei globale de piata, echipa de management a Kaspersky Lab a initiat un proces de conturare a structurii organizationale in doua zone de importanta strategica – dezvoltarea produselor si reteaua regionala de parteneri.

Unul dintre factorii principali care au contribuit la succesul Kaspersky Lab este reprezentat de platforma tehnologica avansata, proprie companiei. Aceasta sta la baza tuturor suitelor de securitate Kaspersky Lab, destinate diferitelor segmente de public. În luna martie a acestui an, a fost luata decizia de a imbunatati acest proces prin crearea unei singure divizii, responsabile cu strategia de produs pentru toate cele trei zone de business ale companiei – produse si servicii destinate utilizatorilor individuali, solutii pentru mediul de business si licentierea de tehnologii folosite de alti vendori din industrie.


Petr Merkulov, fost Head of the Technology Alliances Division, a fost numit Chief Product Officer.

„Scopul nostru este sa pastram pozitia de lider in fiecare sector in care compania isi desfasoara operatiunile, iar pentru a-l atinge trebuie sa continuam sa dezvoltam produse si servicii in linie cu cererile pietei”, afirma Petr Merkulov. „Expertiza Kaspersky Lab in protectia impotriva amenintarilor online reprezinta un avantaj important atunci cand vorbim despre securitatea IT, de aceea este esential sa ne asiguram ca acest know-how pe care il avem ofera beneficii reale tuturor utilizatorilor produselor noastre. Prin crearea unei singure divizii responsabile cu dezvoltarea produselor si serviciilor, solutiile avansate de securitate ale Kaspersky Lab vor fi chiar mai bine integrate pentru a oferi cea mai buna protectie”, completeaza acesta.

O alta decizie pe care managementul Kaspersky Lab a luat-o in luna martie a fost de a optimiza modul de administrare a retelei regionale de parteneri si de a crea o singura divizie, responsabila cu dezvoltarea si sustinerea platformei globale de vanzari, precum si cu activitatile de marketing si vanzari din Europa si America de Nord.

Steve Orenberg, fost Managing Director Kaspersky Lab Americas, a fost numit la conducerea acestei divizii, in functia de Chief Sales Officer. „În prezent, Kaspersky Lab este cu adevarat o companie internationala, cu structura globala de vanzari. Prin combinarea tuturor unitatilor de vanzari intr-o singura divizie, Kaspersky Lab poate implementa o abordare unificata pentru managementul partenerilor si clientilor la nivel global, asigurand astfel un grad ridicat si uniform de performanta a serviciilor pentru utilizatorii din fiecare tara”, spune Steve Orenberg.

Kaspersky Lab urmareste sa finalizeze schimbarile structurii organizationale in prima jumatate a anului 2011. Conform managementului companiei, noua structura centralizata de administrare va ajuta Kaspersky Lab sa-si dezvolte mai eficient business-ul la nivel global, sa asigure o crestere solida si sa-si consolideze pozitia pe piata de securitate IT.

* Venituri neauditate
** Kaspersky Lab ocupa locul patru in topul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2009

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply