Prima distinctie Virus Bulletin pentru COMODO (Aprilie 2011)

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

Luna aceasta, aprilie 2011 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows XP Professional, la care au participat nu mai putin de 69 programe antivirus.


Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild – ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul la acest test:

Antiy Ghostbusters (3170 virusi ITW ratati, 4 alarme false)
Arcabit ArcaVir (7 alarme false)
Availasoft AS Anti-Virus (51 virusi ITW ratati)
Bkis BKAV Professional (3 alarme false)
EmsiSoft Anti-Malware (4 virusi ITW ratati, 2 alarme false)
Filseclab Twister (373 virusi ITW ratati, 19 alarme false)
Fortinet FortiClient (1 alarma falsa)
Hauri ViRobot Desktop (4 virusit ITW ratati)
Ikarus T3 virus.utilities (1 virus ITW ratat, 3 alarme false)
Iolo System Shield (1 virus ITW ratat)
Keniu Antivirus (1 virus ITW ratat)

Alte produse testate: (Avira, avast!, AVG, ESET NOD32, BitDefender, Bullguard, COMODO, F-Secure, Kaspersky, Norman, Sophos, VirusBuster, ZoneAlarm, etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.


Este de remarcat o crestere a eficientei si detectiei produsului Comodo Internet Security, care a primit distinctia VB 100%, prima dupa alte doua participari. Le uram succes in continuare!

Alte detalii si rezultatele complete le gasiti aici: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/test?id=160

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Prima distinctie Virus Bulletin pentru COMODO (Aprilie 2011)”

  1. yo9fah

    Sigur că da! Era de așteptat să intre în posesia unei astfel de distincții, având în vedere că rivalul său Outpost Firewall Security Suite Free, avea așa ceva iar Comodo nu (https://free.agnitum.com/why-outpost-security-free.php#compare) ! Și uite așa se aranjează ploile și la soluțiile de securitate, la fel ca și în politică! 😀

  2. vecinul

    Personal sunt un simpatizant al produsului COMODO IS,chiar daca am instalat momentan NIS,considerand ca CIS poate face face cu succes si oricand fata amenintarilor online si poate proteja efectiv un utilizator “casnic”. Bravo COMODO!

  3. Test VirusBulletin aprilie 2011 – Avira, cea mai buna detectie

    […] buna detectieBy Radu FaraVirusi(com) on April 22, 2011La inceputul lunii va aduceam la cunostinta rezultatele testului Virus Bulletin pe luna aprilie 2011, cand au fost testate 69 de programe antivirus.Iata ca avem acum cateva […]

Leave a Reply