BitDefender ii provoaca pe tinerii programatori la „WorldIT Forensic Contest 2011”. Esti talentat? Esti angajat!

concurs worldit forensic bitdefenderBitDefender, liderul pietei romanesti de securitate, este pentru a doua oara consecutiv partener in concursul „WorldIT Forensic Contest”, organizat de portalul wordit.info, ce are ca scop informarea tinerilor programatori cu privire la cele mai recente probleme de securitate care pot aparea si pregatirea lor pentru a le combate.

Concursul consta intr-o serie de provocari lunare, precum analiza unor aplicatii, mesaje informatice sau bucati de cod dezvoltate de colaboratori ai evenimentului pe baza unor situatii reale. Participantii au la dispozitie aproape trei saptamani pentru rezolvarea fiecarei teme. Premiile sunt acordate lunar si pot consta in echipamente hardware si tricouri worldit.info. In cadrul acestei competitii, BitDefender a lansat o proba de programare speciala. Proba se va desfasura in perioada 12 aprilie – 1 mai, iar castigatorul are oportunitatea de a obtine un post de programator in cadrul companiei. Pentru inscrieri mai multe detalii AICI.


“Domeniul IT a cunoscut o crestere abrupta in ultimii ani, odata cu evolutia accelerata a tehnologiilor si cresterea numarului celor care folosesc noile tehnologii; cu toate acestea, unele sisteme informatice au continuat sa pastreze arhitecturile vechi, nesigure si instabile si in acelasi timp au aparut probleme noi de securitate, pe fondul raspandirii internetului”, a declarat Andrei Avadanei, Managerul de proiect.

“Sustinem aceasta initiativa pentru ca dorim sa scoatem in evidenta necesitatea securitatii pentru utilizatorii de internet mai experimentati. Este o categorie de utilizatori importanta. Ei inteleg mecanismele de la baza functionarii programelor si tehnologiilor si deseori ei sunt cei care instaleaza programele pe calculatoarele prietenilor sau ii consiliaza despre folosirea in siguranta a internetului”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, BitDefender.


Scopul concursului este de a scoate in evidenta problemele de securitate prezente in sistemele informatice pe care le folosim in activitatea zilnica, de a informa utilizatorii asupra unor metode de contracare a lor si de a aduce la cunostinta tinerilor pasionati de programare modalitatile in care se desfasoara procesele de analiza a unui sistem informatic.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “BitDefender ii provoaca pe tinerii programatori la „WorldIT Forensic Contest 2011”. Esti talentat? Esti angajat!”

 1. happyday

  cum ma pot inscrie?

  1. Gigi

   Trebuie sa redevii tanar si sa inveti cativa ani C++. 😀

   1. Andrei

    Genial raspunsul. :-))

 2. undead

  Salut initiativa acestora insa e putin cam tarzie pentru Romania.As fii dorit sa pot spune mai multe despre alte angajari facute de alte companii de profil insa nu doresc sa intru in conflict de interese.Deja am primit dupa ultimele mele comentarii pe forum unele indicatii”prietenoase”.Urez tuturor celor ce vor obtine posturile multa sanatate!

 3. undead

  DA,Radule ! Ai perfecta dreptate cu privire la libertati.-Tu ce ai face pentru libertatea ta?-Ai fii tacut sau vorbit?”FREEDOM IS NOT FREE !” Nu incerc sa fac pe misteriosul insa totul are un pretz. Acele aspecte evidente NU mai pot fi mascate. Cat priveste”ATENTZIA”sunt altii mai atentzi decat mine,noi,altii de pe oricare blog/forum/WEB 2.0 .Imi mai voi da si eu cu parerea,din-cand-in-cand.Gresesc si eu caci sunt om.Si voi urmarii cu placere ce are loc.Bine NU va fii ! Cu nimic nu ne vom putea opune.Vom privii la cei ce ne vor urma cum sunt neputiinciosi si noi mai mult decat ei.Ne va mangaia gandul pe fiecare ca Moartea se apropie ptr noi si vom scapa de durerile acestei lumi.Sau ne vor tzine-n viata sa mai aiba pe cine sa tortureze !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.