BitDefender ofera un utilitar gratuit de dezinfectie impotriva unor troieni bancari extrem de periculosi

BitDefender®, liderul pietei locale de securitate, pune la dispozitia utilizatorilor un utilitar gratuit de dezinfectie impotriva unei familii agresive de troieni bancari, ce poate dezactiva solutiile de securitate instalate pe calculatoarele infectate.

Noua amenintare, numita Trojan.Agent.VB.HS, vine la pachet cu un vierme de tip IM si, odata instalata pe calculatorul infectat, lanseaza un atac de phishing. In plus, participa abuziv in campanii de publicitate de tip pay-per-click, ruland reclame in background, printr-un browser invizibil.


“Un lucru important de stiut despre aceasta familie de malware este ca incearca sa dezinstaleze solutia de securitate de pe pe calculatoare, pentru a lucra nestingherita”, a declarat Catalin Cosoi, Head of the BitDefender Online Threats Lab at BitDefender. „Utilizatorii care nu au instalat un antivirus vor fi impiedicati sa acceseze site-urile furnizorilor de securitate si sa descarce produse de securitate sau utilitare de dezinfectie. Astfel, cea mai buna modalitate de a va pazi de aceasta amenintare este sa fiti la zi cu actualizarile produsului de securitate, dar si sa descarcati cât mai curând utilitarul de dezinfectie”, a continuat acesta.

„Intr-un mediu extrem de dinamic al amenintarilor virtuale, un produs anti-malware poate fi ultima reduta de securitate a datelor. De aceea, cyber-criminalii fac tot ce le sta in putinta pentru a se asigura ca utilizatorii nu beneficiaza de aceasta protectie”, a incheiat Catalin Cosoi.


Utilitarul de dezinfectie poate fi descarcat gratuit din sectiunea Downloads a malwarecity.com, blogul de securitate al BitDefender. Produsele de securitate BitDefender au primit automat toate actualizarile necesare, astfel incât utilizatorii BitDefender beneficiaza de protectie impotriva acestei familii de malware.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply