Care Suita de Securitate este cea mai buna in 2011? Test AV-Test.org (Q1/2011)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 22 programe de tip Security Suite de pe piata.
Este realizat in primul trimestru al anului in curs pe un sistem Windows 7, iar rezultatele sunt destul de interesante.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Devirusarii\Repararii” a fost testata dezinfectia unui sistem in profunzime, testandu-se si devirusarea unor programe rootkit. “Impactul asupra utilizarii sistemului” a evaluat incetinirea sistemului cauzata de programul antivirus, precum si de alarmele false generate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 12 puncte.
CA Internet Security Suite 2011, Comodo Internet Security, McAfee Internet Security, Norman Security Suite si PC Tools Internet Security 2011 au picat testul nereusind sa atinga punctajul minim de 11 puncte (punctajul minim fiind suma punctajelor obtinute la fiecare dintre cele trei criterii de evaluare).


Au fost evaluate produsele timp de 3 luni: Ianuarie, Februarie si Martie in ceea ce priveste virusii de ultima ora, virusii In The Wild (ITW) (24.106 virusi), blocarea virusilor la executie si test “clasic” pe un set mai mare de malware (522.634 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele trei luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… Un singur produs a primit maximul de puncte: 6 si anume BitDefender Internet Security 2011. Alte 4 produse au primit 5.5 puncte.
Acestea sunt: Bullguard, F-Secure, Kaspersky si Symantec. La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Microsoft Security Essentials si CA Internet Security.

Ce ne facem daca PC-ul a fost deja infectat? Aici, niciun produs nu a reusit sa obtina maximul de 6 puncte. In schimb 3 programe au obtinut 5 puncte: Sunbelt VIPRE, Symantec, Webroot. Sunbelt si Webroot au constituit o surpriza placuta si speram sa-si mentina trendul ascendent. Pe de alta parte, cele mai slabe la capitolul devirusare au fost: McAfee, Bullguard si Avast!.

In ce priveste impactul asupra sistemului: numar de alarme false, incetinirea sistemului, blocarea anumitor programe legitime, au existat 6 producatori ce au alcatuit top-ul: Avast!, BitDefender, ESET, F-Secure, Microsoft, Trend Micro, obtinand cate 5.5 puncte. La polul opus s-au situat Norman, Webroot si Pc Tools.


Totalizand numarul de puncte de la fiecare categorie in parte cele mai bune produse de securitate sunt:
BitDefender Internet Security 2011 – 15.5 puncte
F-Secure Internet Security 2011 – 15.5 puncte
Symantec Norton Internet Security 2011 – 15 puncte
G Data InternetSecurity 2011 – 14 puncte
Kaspersky Internet Security 2011 – 14 puncte
Panda Internet Security 2011 – 14 puncte

Toate celelalte produse au obtinut mai putin de 14 puncte.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:
https://www.av-test.org/certifications
Accesati tab-ul 2011/Q1 – Windows 7 si descarcati\vizualizati fisierul .PDF cu raportul corespunzator fiecarui produs in parte.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

19 responses to “Care Suita de Securitate este cea mai buna in 2011? Test AV-Test.org (Q1/2011)”

 1. zame77

  Dar Avira Premium Security Suite ?

 2. catalin

  Extraordinar BitDefender!
  Rezolvati bug-urile care inca mai supara utilizatori .. si o sa fiti nr. 1 anul acesta!
  Se anunta o perioada mare pt. BitDefender in acest ritm!
  Felicitari!

 3. Marian

  Super tare Bitdefender.3 din 4 la Av Test si 6 din 8 la Av comparatives au la baza motorul Bitdefender

 4. Moroi

  Dragul meu avira a picat big time… Poate s-au invatat minte. Nu au mai scos o versiune de produs de vreo 16 luni.

 5. nicu

  Eu sunt utilizator G DATA INTERNET SECURITY 2012 si merge perfect cu licenta ,dar despre Avira sa ajunga la asa de putine puncte mi se pare un test aranjat.

 6. BitDefender Internet Security 2011 – 50% reducere

  […] – 50% reducereBy Radu FaraVirusi(com) on April 15, 2011BitDefender a fost desemnat de curand cel mai bun program de tip Internet Security in primul trimestru al acestui an, conform testului AV-Test.org. Acum il puteti avea BitDefender […]

 7. Qlimax

  Eu nu inteleg faza cu Comodo, nu prea cred ce zic ei acolo. Mie mi se pare printre cele mai bune suite…in fine, thumbs up for Bitdefender!

  1. sv

   da ..si mie mi se pare Comodo foarte bun…..cred ca pana la urma conteaza experienta utilizatorului…;)…si cum se intelege cu produsul…

 8. Bogdan Botezatu

  @Radu:

  asta era cealalta surpriza de care vorbeam in comentariile precedente 😀

  Urmeaza Gonzales. Tineti-va bine.

 9. Moroi

  @Radu FaraVirusi

  Scuza-mi nedumerirea Radule, dar daca Avira este acum la versiunea 10 , de ce dracu in toamna scoate versiunea 12 ? A fost o greseala de tip typo sau merg pe metoda Winamp. au sarit de la 3 la 5 ?

 10. Red9

  Cred ca se glumeste cu BitDefenderul, nu?

  1. Bogdan Botezatu

   Nu, nu se glumeste. E extrem de adevarat 🙂

 11. Liviu

  @Red9: totul este serios 😀

 12. BitDefender Internet Security 2011 este cel mai bun produs de securitate in Q1, conform AV-Test.org

  […] google_ad_height = 15; // ]]> Mai multe detalii cu privire la test pot fi gasite la adresa https://www.faravirusi.com/2011/04/15/care-suita-de-securitate-este-cea-mai-buna-in-2011-test-av-test… /* */ var nr_url="https://api.nrelate.com/rcw_wp/0.46.0/?tag=nrelate_related"; […]

Leave a Reply