Microsoft Safety Scanner

Microsoft Safety Scanner este un software de securitate care poate fi descărcat gratuit şi care oferă doar, scanare la cerere. Poate contribui la eliminarea viruşilor, programelor spion şi altor software-uri rău intenţionate.

Funcţionează împreună cu orice antivirus instalat, fără conflicte deoarece execută numai scanare la cerere, nu şi protecţie în timp real (care poate fi oferită celor interesaţi, de către Microsoft Security Essential!).

Mai multe detalii despre produs  şi linkul de descărcare, găsiţi aici :

https://www.microsoft.com/security/scanner/ro-ro/default.aspx

12 responses to “Microsoft Safety Scanner”

 1. albert

  Salut Radu!
  Citesc de ceva vreme blogul tau…
  Eh … am instalat f-secure si nu-l pot dezinstala. Adica raman parti din el. Unistall -ul de pe site-ul lor nu pare sa faca nimi cand il rulezi.
  Ma potti ajuta, te rog?

 2. albert

  Multumesc Nick. pe site-ul lor insa scrie ca nu are suport pt. versiunea IS 2011. Am incercat. nici macar nu detecteazaa leftovers

  1. Nick

   În cazul asta, treci la curăţare manuală! Dar mare atenţie la ce anume ştergi! 😉

 3. ocsi

  Si care-i diferenta intre asta si Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool. Faptul ca asta se actualizeaza la 10 zile si MRT la 30? Definitiile? Dezinfecteaza mai bine? De ce as baga asta in PC daca tot am, vreau nu vreau MRT-ul?

  1. ocsi

   Am aflat:
   – MRT – contine baze de date specifice pentru “malware larg raspandit”
   – MSS – contine baza de date “total Antimalware”

 4. Nick

  @ocsi
  Vezi tu,cum cercetarea este mama descoperirii? 🙄
  PS.Ce-ţi mai face incertul Avast? 😆

  1. ocsi

   Bine, multumesc de intrebare. Sunt multumit de el. Am pus si Shadow Defender (e bun si asta, doar ca la restartare, cand ies din Shadow Mod, se anuleaza setarile din Taskbar). Pana acum e bine.

 5. ocsi

  Sa revenim la subiect. Nu e rau programul asta. Stie cand sa stearga si cand sa dezinfecteze pastrand fisierul respectiv (desigur ca nu 100%). Seamana si egaleaza Dr. Web CureIt, Norman Malware Cleaner, F Secure Easy Clean etc. Chiar dezinfecteaza bine. Scepticii care contesta tot ceea ce e produs de Mocrosoft ar trebui sa se abtina. Chiar isi face treaba si chiar bine.

 6. Marian

  Pentru Albert. Pentru a dezinstala un program este de preferat sa intrii in Safe mode si de acolo sa incerci dezinstalarea.Daca nici asa nu reusesti,tot in Safe Mode sterge fisierul cu programul respectiv,in prealabil intrand in service si inchizand procesele care au legatura cu programul (nu este acelasi lucru cu oprirea procesului din Manager).Dupa stergere(daca nu a mers nu este nici o problema) dute si executa regedit.exe si cauta in registry tot ce este cu numele programului( ai mare grija ce stergi).La final reporneste si curata calculatorul cu CCleaner, atat registry cat si Junck

 7. Moroi

  Oameni buni, deschideţi ochii!!! Numai haliţi orice praf în ochi vă aruncă Microsoftul. Chiar credeţi că oamenii nu puteau face un file sistem virus free? Credeţi că după ce au văzut vulnerabilităţile XP în 8 ani nu puteau concepe un sistem de operare cu fişierele de sistem complet ascunse şi invulnerabile la atacuri? Gizas … Oare dacă ar face asta ce ar face coloşii producători de Anti virus/malware/spyware ? Nu susţin teorii ale conspiraţiei, dar parcă e prea evident. E o înţelegere tacită între ei, meschină ce-i drept, dar asta e lumea în care trăim. Nici nu mă mai revolt, ci doar mă resemnez.

 8. 5% dintre computere sunt infectate cu virusi

  […] in medie 3.5 fisiere malware si majoritatea exploatau vulnerabilitati Java.Scannerul se numeste Microsoft Safety Scanner (MSS), un utilitar creat recent de Microsoft, fiind proiectat sa curete infectiile cu malware. Desi […]

Leave a Reply