Kaspersky Lab a urcat pe locul al treilea la nivel mondial, pe segmentul solutiilor de securitate pentru utilizatori individuali

kaspersky locul trei mondialKaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, anunta faptul ca Gartner a pozitionat compania pe locul trei mondial ca vendor de solutii de securitate informatica pentru utilizatorii individuali (consumer), conform „Market Share: Security Software, Worldwide, 2010”, publicat pe 30 martie 2011 si redactat de Ruggero Contu si Matthew Cheung.

Conform Gartner, cota globala de piata a Kaspersky Lab pe segmentul consumer al pietei de securitate informatica a fost de 9% in 2010, cifra mai mare cu doua procente comparativ cu 2009. Veniturile companiei generate de acelasi segment au crescut cu 42% in 2010, fata de anul din urma. De asemenea, incepand cu anul 2008, Kaspersky Lab a inregistrat o crestere de 7% a cotei de piata pe segmentul utilizatorilor individuali, depasind ratele de crestere a principalilor sai competitori, urmand ca in 2010 sa se claseze pe pozitia a treia in lume, ca furnizor de suite de securitate IT de tip consumer.


Kaspersky Lab este la momentul actual pe locul cinci pe segmentul Enterprise Endpoint Protection (solutii de securitate pentru companii), conform analizei Gartner, compania avand cea mai ridicata rata de crestere a veniturilor in 2010 (+30%) si urmeaza sa-si imbunatateasca pozitia si pe acest segment.

„Cresterea sustinuta a cotei noastre de piata are la baza un set de puncte foarte importante – calitatea produselor, rate superioare de detectie si suport tehnic mai bun”, spune Eugene Kaspersky, CEO si co-fondator Kaspersky Lab. „Investitiile pe care Kaspersky Lab le face in aceste arii-pivot ne ajuta sa crestem sustinut pozitia noastra pe piata de securitate IT, dupa cum o arata studiile unor renumite companii de cercetare si analiza. Locul trei mondial pe piata solutiilor de securitate informatica pentru utilizatori individuali reprezinta o realizare majora pentru noi, dar, cu siguranta nu ne vom opri aici, deoarece ne dorim sa avansam cat mai mult pe aceasta piata”, incheie Kaspersky.


Recent, Kaspersky Lab si-a anuntat obiectivul principal de business, de a ajunge intre primii trei furnizori de servicii de securitate endpoint (inclusiv business si consumer) pana la sfarsitul anului 2011.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Kaspersky Lab a urcat pe locul al treilea la nivel mondial, pe segmentul solutiilor de securitate pentru utilizatori individuali”

 1. Jermelescu

  Sa inteleg ca pe #1 e Symantec ?

 2. catalin

  1. Symantec
  2. McAffe
  3. Kaspersky
  —————–

  asta din cate stiu eu .. 🙂

 3. th3m

  bitdefender nu e nici macar in primii 10 , asta spune multe,in primul rand despre produs si manageri

  1. Bogdan Botezatu

   BitDefender se axeaza pe segmentul de endpoint protection, nu pe aria OEM, cum fac Symantec si McAfee. Nu stiu ce anume zice despre produs, dat fiind faptul ca ultimele teste l-au cotat net peste competitie; cat despre remarca cu managerii, sunt sigur ca e un mic comentariu gratuit.

Leave a Reply