Imunizează-ţi stick-urile cu BitDefender!

BitDefender a lansat un utilitar gratuit, pentru imunizarea stick-urilor (un mediu de stocare devenit foarte popular) împotriva ameninţărilor care vin prin funcţia autorun.inf.

Şi vin destule din care amintesc doar câteva foarte periculoase : Trojan.AutorunInf,  Conficker (Win32.Worm.Downadup)  sau  Worm.Autorun.VHD.

usb immunizer


Descărcare Bitdefender USB Immunizer :

https://labs.bitdefender.com/?page_id=108

 

19 responses to “Imunizează-ţi stick-urile cu BitDefender!”

 1. happyday

  …si tu brutus…ai infipt bulina insangerata in miocardul plapand al inimii (anti)virusatice…

  pentru orice eventualitate, ai luat in calcul si un eventual infarct cauzat de stresul emotional ce-l poate produce asemenea articol scris de tine ? 😛 😆

  1. Nick

   Yep! 😀

 2. Gigi

  Fisierele alea pot fi sterse usor. (Shift+Delete)

 3. Mariuss

  bitdefender lanseaza aplicatii dupa aplicatii
  si toate par sa completeze protectia oferita daca ar face si cu consumul de resurse ceva

  1. Alexandru Constantinescu

   Bună Marius, te asigurăm că se lucrează în permanenţă şi la consumul de resurse, şi vei putea vedea îmbunătăţiri semnificative mai ales în ceea ce priveşte produsele generaţiei 2012. Însă dacă ai un calculator cu o configuraţie mai slabă, încearcă să umbli la setări până ajungi la rezultatul dorit. De multe ori dezactivarea AVC aduce îmbunătăţiri considerabile în ceea ce priveşte consumul de resurse. Mult succes!

 4. red

  Am postat, 1 comentariu, in care am pus un link, catre site-ul propriu. unde am post un articol, unde softpedia si alti intermediari distribuie virusi, A fost sters. nu apare ca aprobat.

  Oare de ce?

  1. Gigi

   Nu apare nicaieri, l-as fi aprobat eu dar nu-l vad.

   1. red

    Tocmai aia am spus si eu, este sters. Dar nu conteaza, asta este nu poti critica softpedia si alti giganti destia de pietari, ca distribuie virusi,

    1. red

     Nu a fost postat aici, ci https://www.faravirusi.com/2011/04/17/filehippo-com-distribuie-o-copie-infectata-a-kmplayer/.

     Acum observ ca apare ca Permalink, nu stiu daca a fost si pana acum, dar eu acuma l-am vazut.

 5. Bogdan Botezatu

  Salut,

  Malware-ul actual nu da shift+del, nici nu stie sa stearga recursiv.. Puteam sa-l facem de nesters, dar cred ca acest aspect e abuziv fata de utilizator si incorect fata de anumite tehnologii. Poate ca, la un moment dat, vreau sa instalez o aplicatie cu autorun.inf si nu vreau sa formatez stick-ul. Sau poate vreau sa folosesc cardul SD intr-un aparat foto sau o rama foto. Exista anumite modele care pur si simplu nu functioneaza cu un fisier care nu poate fi gestionat de catre aparatul respectiv.

  1. Gigi

   FOR %%i in (C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) do if exist %%i: (
   if exist %%i:\AutoRun.inf (
   rd /s /q %%i:\AutoRun.inf
   ))

   Cred ca stii deja rezultatul…

   1. Bogdan Botezatu

    Stiu rezultatul, evident. Ceea ce voiam sa spun e ca, in proportie de peste 95%, malware-ul actual nu are implementate rutine complexe de stergere a vechiului fisier autorun.inf si nici mecanisme de tratare a exceptiilor. Evident ca puteam sa facem fisierul respectiv de nesters pana la un format total, dar am explicat mai sus de ce nu am facut acest lucru. Inca din ianuarie, am testat exhaustiv familiile de malware care folosesc trucul cu autorun.inf ca sa vad care e eficacitatea mecanismului nostru de imunizare. Dupa aproape 3 luni de teste, pot zice ca aceasta implementare functioneaza extrem de bine.

    1. Gigi

     Daca voi sunteti multumiti, atunci e bine. 😀

 6. unu

  Am pe calculator bitdefender anti-v 2011. Sunt multumit de el, dar are niste probleme. Calculatorul perneste mai greu decat daca am avast, de exemplu. Pe interfata expert, nu imi arata cand e viitoarea scanare, ci imi arata cifra 0. La fel si la nr de fisiere scanate. Am scris la bitdefender, am purtat o serie de discutii prin e-mail cu ei. Mi-am trimis niste date ce bitdefender le-a luat de la mine din calc, dar problema a ramas. Mi-au zis ca de vins sunt niste programe ce le folosesc pentru curatare de registri. Gresit. Am reinstalat windows-ul de la 0 si am instat bitdefender fara sa pun si acele programe si tot la fel se intampla. Problema o am de cand era versiunea 28.351 Acum e 29.354 si tot la fel a ramas problema, nerezolvata. Tin bitdefender si nu avast deoarece cu avast, viteza la internet scade.Bitdefender ar fi minunat daca ar fi mai slim si daca ar manca mai putine resurse, si bootarea s-ar produce mai repede.

  1. Alexandru Constantinescu

   Bună ziua, s-a rezolvat problema sau încă persistă?

 7. Nyk

  Jocul Flat Out Ultimate Carnage la doar: 4,99 USD sau 4,99 Euro sau 3,74 Lire sterline http://www.gamesforwindows.com/en-US/Games/Flat-Out–Ultimate-Carnage/

 8. sorin

  salutare tuturor , am o rugaminte mare la voi toti , cine ma poate ajuta si pe mine cu un serial windows 7 home premium . va multumesc din suflet si iertatimi deranjul.

  1. Nick

   Only Bill Gates … 🙄

 9. Solutie pentru Worm/Autorun.cjni – virus ce se propaga prin stick-urile USB

  […] Se raspandeste pe stick-urile USB si puteti sa va infectati foarte usor. Cel care mi-a sesizat prezenta sa mi-a precizat ca l-a luat de la un XEROX al unei facultati. Asa ca aveti mare grija si protejati-va stick-urile cu BitDefender USB Immunizer: https://www.faravirusi.com/2011/04/28/imunizeaza-ti-stick-urile-cu-bitdefender/! […]

Leave a Reply