BitDefender sustine confruntarea robotilor

BitDefender, liderul pietei locale de securitate, este pentru al doilea an consecutiv partener al competitiei nationale RoboChallenge, aflata la a IV-a editie. RoboChallenge este un concurs anual pentru studentii pasionati de robotica, ce presupune construirea unor roboti autonomi, capabili de a executa actiuni specifice, fara interventie umana si fara control teleghidat, care se lupta intre ei in cadrul unor probe specifice.

Competitia este organizata de Echipa ETTI RoboChallenge in colaborare cu Liga Studentilor Electronisti si este gazduit de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti.

„Robochallenge aduna studenti talentati, care au ca scop sa construiasca de la zero roboti programati pentru a actiona independent. Este un concurs cu traditie la Facultatea de Electronica si pentru noi, o oportunitate sa fim alaturi de studenti si sa ii ajutam sa isi dezvolte abilitatile practice, dincolo de partea teoretica”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Office, BitDefender.


Este pentru primul an in care RoboChallenge introduce doua probe de concurs: proba de SUMO si proba ROBO LaserMaxx. In cadrul probei de SUMO, robotii sunt plasati in ring si trebuie sa isi impinga adversarul in afara ringului. Primul robot care iese din suprafata de joc pierde runda, iar castigatorul primelor doua runde isi adjudeca meciul. In cadrul probei ROBO LaserMaxx participa câte 4 roboti, care se lupta intre ei pe o suprafata cu obstacole, cu armele laser. Robotul câstigator este cel care acumuleaza cele mai multe puncte in urma celor doua probe.

Pe 16 martie a fost organizata etapa locala a concursului, urmând ca in zilele de 7 si 8 mai sa aiba loc etapa nationala, in cadrul Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei de la Universitatea “Politehnica” Bucuresti.


BitDefender, producatorul autohton de solutii de securitate, sustine proiectul RoboChallenge prin programul „Academica”, un program amplu de educare a studentilor in domeniul securitatii informatice si de promovare a excelentei in educatie. Toate proiectele desfasurate in cadrul „Academica” se regasesc la adresa https://www.bitdefender.ro/site/Main/view/academica.html.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “BitDefender sustine confruntarea robotilor”

  1. Sibiu SHOP

    Si pana la urma care este cel mai bun antivirus ?

Leave a Reply