Test SpyBot SD – Esec lamentabil

In urma unor discutii din articolul anterior am decis sa testez aceasta minunatie software numita Spybot-Search & Destroy.

Am pregatit 2126 de virusi in folderul D:\VIRUSI\detected\detected, virusi deja detectati de alte produse antivirus. Programul ma avertiza ca nu poate scana atatea fisiere deodata asa ca am luat cam cate 30 pe rand si le scanam prin drag&drop. Chiar si asa, programul se bloca un timp pana sa termine scanarea.

Rezultat: nothing found pentru toate cele 546 de fisiere scanate. M-am plictisit sa astept sa se deblocheze programul si am intrerupt scanarea intrucat nu gasea nimic si nici nu avea de gand.

Am scanat fisierele cu Malwarebytes pentru a inlatura orice suspiciuni. Aproape toate au fost detectate rapid si fara blocaje.

Iata rezultatul:

Un produs inutil care nu poate gestiona resursele sistemului, detectie 0, euristica inexistenta etc. Asa ca va rog sa va bazati pe fapte si nu pe vorbe cand laudati un produs.

Note: Dupa instalare am dat restart iar conexiunea la internet a murit. La dezinstalare s-a blocat in faza incipienta si ar fi ramas asa si acum daca nu inchideam procesele si serviciile programului. Apoi am sters fisierele manual. Dupa restart mi s-a restabilit si conexiunea la internet.

Security Evangelist

28 responses to “Test SpyBot SD – Esec lamentabil”

 1. yo9fah

  Ce ai testat, versiunea curenta sau cea beta … !?

 2. calin

  e bine de asteptat pana ce va fi final apoi sa refaci un test si sa vezi apoi ca pote are cv buguri inca. oricum eu nu pun pe sitem nimic din ce e beta pana nu vad ca e final . tocmai ca sa evit unele probleme care pot aparea in faza beta.

 3. calin

  a da si eu ce am zis in articolu precedent ma refer la versiunea 1.62 ca varianta 2 beta nu am testato si nici no testez pana e final

  1. Gigi

   Crezi ca vor adauga definitii pentru milioane de virusi peste noapte? 😀 Detectia e aceeasi si in 1.62; gaseste niste cookies irelevante in istoria browserului. Penibil.

 4. AverageJoe

  Testul nu este relevant, produsul Spybot S&D nefiind un antivirus. 😉
  Pe langa acest aspect “minor” mai exista si o mica diferenta intre detectia unor threat-uri active sau scanarea unor colectii de virusi.

 5. Andy

  Eu sincer aici văd decât un post al unui frustrat , l.am instalat chiat ieri , internetul merge fără probleme scanarea la fel şi detecţia. Uşor uşor nu o să mai citesc blogul …. începe să devină inutile unele postări doar că aşa vrea autorul….
  Faza cu a blocat internetul mi se pare cea mai tare

  1. Gigi

   Chiar asa s-a intamplat. Poate trebuia sa filmez intreg ecranul, asa s-ar fi vazut iconita cu semn de exclamatie. E beta; erorile astea nu apar la toti, de aceea trebuie semnalate.
   Scanarea sistemului e diferita fata de scanarea custom. Habar n-am de ce dar se blocheaza daca ii dai mai multe fisiere de scanat (vezi video).

 6. Bobby

  Mda, pt cel ce a “testat” spybot….acest program cand a aparut tin minte ca avea detectie numai pt spyware, adware, keyloggers si chestii de genul asta nicidecum nu gasea virusi era un program care completa antivirusul care pe vremea aia nu prea puneau semnaturi pt spyware.
  Ideea este ca Spybot a fost inventat cu scopu de a sterge spyware, nu virusi deci nu inteleg de ce l-ai testat ca pe un antivirus cu o colectie de virusi….

 7. gioc

  @bobby: si superantispyware este acelasi tip de program si detecteaza si virusi.

 8. re

  pentru cine opteaza pt produse gratuite,parerea mea: avast 6 free si comodo ca firewall e cea mai buna combinatie.mai bune chiar decat unele soluti antivirus care tre sa si platesti.

 9. Alin

  Programul a ramas la stadiul de antispyware. Blocheaza doar reclame si toolbars.

 10. R4dhu

  La ce să te aştepţi de la un program antispyware( e doar antispyware!!!) care primeşte update-uri doar o dată pe săptămână ?

  Cred totuşi că trebuia să testezi pe versiunea 1.6.2…

 11. R4dhu

  În altă ordine de idei, Spybot S&D este complet nefolositor….MBAM plus (dacă mai e cazu) un SUPERAntispyware sunt arhisuficiente.

 12. Catalin

  Hai nu fiti rai, ca inca este beta.

 13. calin

  Gigi poate refaci testu si pui doar spyware nu si virusi si keylogeri si ne zici daca ti-a placut si oricum cum au zis comenturile de mai sus e un antiispyware nu antivirus cel putin versiunea 1.68 pote in versiunea 2 a pus si antivirus da detectia e mica de virusi la el ca nu asta e scopu la spybot sa sa depisteze implictit virusii ci antispyware si nu uita e ceva free nu e promovat ca avast avg avira si eventuale cookis mai vede posibile periculoase. iar pt cei care lea dat cv irelevant sa se uite ce scrie folositi pe propia raspundere . si antivirusii pot depista alrame false 🙂

  1. Gigi

   Houston, you have a problem.

   1. Radu FaraVirusi(com)

    @Gigi: Gresit. Corect este: “Houston, we have a problem.”

    1. Gigi

     Io n-am. De-aia am pus you.

 14. calin

  si astia care zic ca e pus aiuria faravirusi si alte situri asemanatoare nu pune cv irelevant sau zis doar asa . nu la toti e obligatoriu sa crape sau sa nu mearga sistemu ori sa blocheze netu

 15. Dze

  Ia gata ma , vreti bataie ?

 16. alessio

  Eu am incercat sa testez versiunea be(a)ta si dupa restart,pe calculatorul meu pusese mana o entitate virtuala ca de mine nu mai asculta. Restart in safe mode,dezinstalare,restart si “mana cereasca” disparuse. Poate nu e compatibil cu avast pe win7…

 17. Florin

  Ce sa zic, am folosit si eu programul asta acum ceva vreme si nici pe mine nu m-a impresionat, eram curios sa-l vad ”ce-i poate capul”, dar se pare ca tot slabut a ramas.

Leave a Reply