Ziua Judecatii: 21 Mai 2011 – SPAM Global!!!

Unii se chinuie sa ne viruseze calculatoarele, altii mintea…

Treceam pe strada si mi-a atras atentia un panou publicitar ca cel de mai jos, cu textul “Ziua judecatii – 21 mai 2011. Biblia o garanteaza! … Striga cu putere catre Dumnezeu – Iona 3,8“:

judgement day 21 mai 2011

Despre ce sa fie oare vorba? Cine judeca? De ce? Chiar pe 21 mai 2011?
Am cautat pe Google si spre marea mea surpriza e vorba de o campanie (a se citi SPAM) la nivel global.
Care este ideea ei?

Harold Camping, fost inginer, actualmente predicator in Oakland, California sustine ca sfarsitul lumii este aproape. Va veni mai exact in data de 21 mai, cand in jurul orei 6 dupa amiaza, circa 2% din populatia planetei va ajunge in Rai, restul direct in Iad, sustine evanghelistul.

Predicatorul Camping isi bazeaza profetia pe faptul ca dupa 70 de ani de studiu al bibliei a descoperit un sistem matematic pentru a interpreta profetiile din ea. El spune ca sfarsitul lumii va veni în 21 mai pentru ca se implinesc 722.500 de zile de la 1 aprilie anul 33 î.hr, zi despre care el crede ca a fost cea în care Isus Cristos a fost crucificat. Interesant ca, dupa acelasi predicator sfarsitul lumii ar fi trebuit sa vina si pe 6 septembrie 1994. Dupa ce data respectiva a trecut, el a afirmat ca s-a inselat.

Surprinzator mesajul sau a fost promovat in peste 48 de limbi si a ajuns si in Romania, fiind sustinut de un anume FamilyRadio.com.

Campania sa porneste totusi de la un sambure de adevar si anume ca Iisus va reveni a doua oara pe Pamant, dupa cum spune si crezul ortodox: “Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pilat din Pont, si a patimit si S-a ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi. Si S-a suit la ceruri, si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu slava sa judece vii si mortii, a Carui imparatie nu v-a avea sfarsit.

Cu toate astea, Biblia afirma clar, negru pe alb, ca “de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” – Matei 24, 36.

De aceea am numit aceasta campanie, una de SPAM, pentru ca initiatorul incearca sa induca in eroare o populatie intreaga asupra unui eveniment.
Atat timp cat nimeni nu stie ceasul, nici macar ingerii din cer sau Fiul lui Dumnezeu, cum ar putea un om simplu sa il cunoasca?

Si totusi, adevarul din spatele campaniei ramane: judecata si a doua venire a lui Iisus se vor produce intr-un anume timp.

Voi cum credeti ca va fi Sfarsitul Lumii? Adoptati scenariul Bibliei sau aveti o parere proprie? 🙂

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

52 responses to “Ziua Judecatii: 21 Mai 2011 – SPAM Global!!!”

 1. calin

  nu va veni pe 21 mai si nici in 2012 pt ca inca nu s-au implinit toate din apocalipsa si inca nu se cunoaste chiar pe intreg pamantu si oricum inainte d e sfarsitu lumii trebuie sa fie 7 ani in care satan va guverna peste a zecea parte a pamntului si va fi un singur conducator (presedintea) care va aduce o pace temporara pt a castiga increderea oamenilior care e insusi satan sub forma umana care nu va putea fi ucis de nime. mai multe detalii in apocalipsa si daca cititi atent apocalipsa vedeti pana unde sa implinit si ce urmeaza desi e grea dar nu imposibila 🙂

  1. Fryn

   3 ani jumate de fapt va fi domnia antihristului nu 7
   Problema calcularii venirii DOmnului, nu e una recenta, e chiar mai veche. Credinciosii adventisti au deja o traditie daca pot spune asta, in a calcula data venirii Domnului si binenteles a da kix de fiecare data (marile dezamagiri).
   Dupa cum scria autorul in articol, data venirii nu o stie nimeni, decat numai Tatal asta, pt ca ea nu a fost stabilita. Aceasta zi vine cind inima omului se va raci, se vor inmultii faradelegile etc.

 2. Nick

  Eu am o părere proprie … 🙄

 3. sv

  parearea mea e ca …imi place mai mult “Scufita Rosie “…si cei drept va fi o schimbare spirituala si economica globala …un sfarsit al informatiilor eronate …o trecere catre mai bine….

 4. bog

  Cerzul ala pe care il iei drept adevar a fost “facut” prin anul 300 la un sinod. Deci creeat de oameni la fel ca biblia. Acum oamenii habar au de lucrurile astea si iau literatura asta religioasa drept adevar. Astfel se ajunge la penibilitati precum cele prezentate.

 5. pion

  Matei 24:36  “Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”
  Matei 25:13  “Vegheaţi dar, căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.”

 6. fare

  biblia a fost scrisa de oameni,asta nu este de dezbatut. dar asta nu inseamna ca nu este adevarata,de inspiratie divina !

 7. Johane

  @Radu: Sa nu imi spui ca a picat din cer pur si simplu.

 8. sv

  am eu o alta intrebare…daca e asa sacra cartea asta…de ce s-a lasat loc de interpretari ?…de ce nu a putut fi pur si simplu clara ?…gen: ai 3 pasi ..ii urmezi intocmai…chiar sunt curios…o intrebare ce ma macina zilele astea :))

  1. Fryn

   S-a lasat loc de interpretari, pt ca mantuirea oamenilor nu vine din Bilbie, ci din biserica. Iar daca scoti biblia din biserica ( si biserica nu e doar cladirea) atunci au loc tot felul de intrepretari. Exista suficienti sfinti care au tilcuit bilbia. De parerea lor tb sa tinem. Si totodata s-a lasat loc de interpretare pt ca Hristos spune clar, “cine va crede”, caci altfel nici de jertfa lui pe cruce nu mai era nevoie. Asadar lasa pe om sa se intoarca, de buna voie.

 9. Danna

  ‘dupa roadele lor ii veti cunoaste’, asta e pentru cei ce cred in Biblie si in puterea divina…iar pentru ceilalti, e la fel de penibila ca pentru toti aceasta mediatizare subtila si totusi atat de vulgara: Iisus nu a fost politician, nu era bancher, reporter, director, era un Om simplu; de se S-ar schimba acum, daca nu a facut-o in atatia ani ?!

 10. sv

  Ma rog…greseala mea…am generalizat…vorbeam per-total….ca te baga in ceata…

 11. calin

  biblie nu e o carte usoara de inteles dar cu intelepciune se poate intelege pote nu in totalitate dar in esenta iei . si raspunsu la intrebarea de unde stim ca biblia a fost scrisa de omeni este chiar in biblie si a fost scrisa in 2000 ani asta tot in biblie scrie. multe raspunsuri le veti gasi in biblie daca cauta fiecare . si cei atei (nu stiu daca o sa intelega toti dar zic) si cei atei au o umbra de credinta nu li obstrucurata acel sambure de credinta doar trebuie sa aleaga iei insasi vor adevaru sau vor minciuna vor sam slujeasc ala Dumnzeu sua lui satan . fiecare alegem unde mergem iad sau rai nu exista alta cale. si fie ca va citi ateu sau nu in sufletu lui stie adevaru chiar daca nul zice. as putea continua mai mult sa zic ca am cunostinte dar nu vreau sa aduc apoi certuri pe teme religioase:)

 12. gabriel

  Daca cineva din orice religie, orice rit, orice minoritate religioasa imi poate deschide sufletul incat sa pot crede in ceva care a creat blestematia asta de lume ,preponderent animalica ,lipsita de scrupule altceva decat norocul cosmic care a adunat din greseala cateva molecule eu renunt la cele lumesti imi pun cenusa in cap si ma declar orice vreti voi, dar pina atunci raman rezervat. Convingeti-ma ca Biblia mai reprezinta si altceva decat frustrarile religioase ale unui popor in jurul caruia s-au construit atatea conflicte si razboaie . Nu sunt ateu dar nici atat de inchis incat sa scot din ecuatie logica si sa ma cufunt intr-o credinta oarba care sa ma oblige sa vad lucrurile si altfel decat anumiti lideri religiosi ghidati de anumite scrieri incearca sa mi le impuna . Iar cand zilnic ma lovesc de razboiul dintre religii fie ele ortodocse ,catolice ,protestantisme sau neoprotestantisme de prozelitismul fanatic pe care anumite fractiuni religioase il fac ma conving tot mai mult ca religiile nu au cu nimic de a face cu ideea de credinta si ca nimic divin nu le anima si ca nu sunt decat altfel de formule politice inventate de oameni in perpetua lupta pentru putere doar ca se vor formule atestate de divinitate

 13. gabriel

  Si daca to suntem pe un blog it mai adaug ca religiile fie ele de orice culoare sunt adevaratii virusi care se infiltreaza in hardware-ul mintii nostre provocant un letal B.S.O.D al ratiunii. Pacat ca Dumnezeu nu a lasat si ceva antivirusi…

 14. darkangel7017

  1000 licente moka pentru 1 an BULLGUARD IS 10 (maine dimineata incepe): https://www.bullguard.com/marketingfiles/ext/web/landingpage/gizmo/index.html. Numai bine!

 15. darkangel7017

  UPDATE
  @Radu

  E musai sa se intre de pe link-ul din pagina asta: https://www.techsupportalert.com/content/1000-free-licenses-bullguard-internet-security-10.htm

 16. valer

  Sfarsitul lumii nu ar trebui sa ne intereseze pe noi romanii !
  Noi suntem deja in iad ! Tartor sef BASESCU !
  Doar atat ca face economie la incalzire , smoala topita si celelalte .
  Nu credeti ?
  Raiul a fost desfintat . A ramas doar Iadul .
  Fostul vames Sf.Petru este cercetat DNA .
  Cam asta e !

 17. tomytza

  eu nu cred asa ceva..:!!!!!

 18. Tudor

  mama mea a fost foarte credincioasa de mic mi-a vb de dumnezeu si am crezuto si cred in aceasta apocalipsa si mi-e teama de ea dar la fiecare om ii vine ziua judecatii asa ca acest lucru este adevarat veti vedea in ziua de 21 cand vom fi judecatii cu totii.

 19. stanly7

  Perfect deacord cu tot ce a scis gabriel.

 20. Jermelescu

  Ba baiete… eu vreau sa dau BACALAUREATUL!!!!!!! 🙁
  Refuz sa mor.

 21. lavia

  Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

  1. Gigi

   De ce atata secret?

 22. darkangel7017

  Observ ca blogul asta devine pe zi ce trece religios…………………………..Doamne ajuta?????????

 23. Bairac Mihai

  Dumnezeu exista si Biblia e adevarata, doar ca nu in totalitate, deoarece a fost modificata de foarte multe ori. Nu trebuie sa credem orbeste in nimic, orice lucru cere un anumit nivel de discrenamint, trebuie sa analizam ,”judecam” asupra lucrurilor. Ideea e ca in 2012 NU va fi sfirsitul lumii, tot ce se intimpla acuma este defapt doar o trecere in alte vremeuri, intr-o alta epoca daca vreti.Unii numesc aceasta perioada : Epoca fara de timp, Schimbarea Erelor sau Saltul Galactic.

 24. bog

  In momentul in care a fost scrisa biblia lumea nu prea “cerceta”, de aceea multe din faptele relatate in biblie acum sunt de-a dreptul ridicole. Biblia e atat de vaga incat lasa loc de interpretare, fiecare cum il duce capu ( a se vedea faza cu sfarsitul lumii). In general oamenii religiosi “modifica” intelesul scriierilor astfel incat sa corespunda cu cerintele din perioada respectiva : de ex creearea lumii in 7 zile, acum 1000-1500 ani era perfect credibila, acum e ridicola, astfel religiosii au schimbat sensul zicand ca nu trebuie luat ad litteram. La fel cu multe alte povesti ce nu corespund zilelor noastre.
  Si poate multi stiu ca defapt sunt mai mult de 4 evanghelii scrise, doar ca cele din biblie au fost selectate deoarece celelalte aveau relatate fapte de-a dreptul fictive, iar daca le puneau in biblie isi pierdea credibilitatea ( de parca acum ar fi credibila). Toate astea s-au facut pe la sinoade, de catre preoti sau ce or fi fost ei astfel incat sa corespunda si sa-si pastreze controlul si puterea (sau avutia)
  Din punctul meu de vedere fiecare poate crede ce vrea atat timp cat PASTREAZA PENTRU EL(EA). Cum religia din zilele noastre se baga pe gat fortat nu pot avea decat muuuult dispret fata de toate bisericile si cultele existente. Asta si pe langa faptul ca credinciosii de obicei se cred superiori, mai ales ca biserica le-a bagat ideea in cap ca mataniile si linsul de icoane iti aduce un loc rezervat in rai si restul v-or “arde in focurile iadului”.
  Pentru necredinciosi; nu poti sa porti o discutie contradictorie cu persoane religioase deoarece ei pleaca din start de la ideea ca dumnezeu exista (fail). Oricat ai incerca nu poti sa schimbi nici macar ipotetic ideea asta.

 25. lazo

  ba oameni buni nu stie nimeni cand vine SFARSITUL LUMII asta sa fie clar.. ce s-ar intampla daca fiecare om de stiinta ar zice cate o data tot din 2 saptamani ar fi sfarsitul lumii:)).. sa fim seriosi nu cred in asa ceva ala a zis si in 1994 ca va fi si dupa a zis m-am inselat asa cum o sa zica si acuma si oricum e de 80 si ceva de ani daca nu ma insel pt el va fi sfarsit oricum in scurt timp

 26. viorica

  Raspuns pentru gabriel , cel care a scris in ziua de 17 mai la ora 5 si 45 min . parca : intr-o seara , destul de tarziu , pe discoveri am vazut un reportaj care se numea “secretele bibliei ” sau ceva de genul acesta .Acolo un om de stiinta punea la indoiala veridicitatea celor scrise in biblie , si altii , vreo cinci la numar , parca , analizau si descriau stiintific , repet stiintific , mai multe aspecte din biblie incepand cu scoaterea poporului lui Izrael din Egipt . Si fiecare aspect pus la indoiala a fost demonstrat stiintific ca fiind real , incepand cu nenorocirile abatute asupra egiptenilor , continuand cu demonstratia privind posibilitatea impartirii apelor ( stiitific !!!!) pana au gasit pe niste harti vechi si locul pe care poporul lui izrael l-au cautat 40 de ani . Toate au fost demonstrate si eu nu am nevoie de dovezi , dar poate tu ar trebui sa te interesezi de acea emisiune , sigur ea exista pe vreun site .Internetul acesta este mare , daca vrei sa afli cauta emisiunea aceea , mie mi-i se pare revelatoare chiar si pentru sceptici cum cred ca esti tu

  1. happyday

   ramai asa cum esti, lumea e bucuroasa sa te aiba prin preajma 🙂 .

 27. Gigi

  Ba, am ajuns in Iad da’ nu ma plang. Subventia la caldura e 100%!

 28. bog

  @radu Te rog sa-mi spui cam ce conditii cer astfel de norme? Ce justificare ar avea cineva la a obliga o victima a violului sa-si petreaca viata cu un monstru? Sau ce fel de parinti cer uciderea copiilor? Vechiul testament e scris la fel, sub insipratie divina, deci daca a fost revizuit de noul testament inseama ca dumnezeu a gresit? Cum se poate asa ceva?
  Si ce treaba are de unde veneau israelitii si unde se duceau? Daca conditiile in care traiau erau grele totul e din cauza zeului biblic. Si nu doar israelitii au fost “chinuiti” mai scrie de cateva popoare pe acolo, extirpate.
  Ai fost foarte clar, daca toata lumea ar respecta biblia nu ar exista inchisori, politia. Deci fara biblie… violuri, crime, macel. Noroc ca mai sunt cativa care raspandesc cuvantul lui dumnezeu prin sfanta scriptura, ca vai de noi. Eu de unde imi iau moralitatea, cum pot eu si muuulti altii sa fie exact ca tine (poate chiar mai buni) dar fara sa fie constransi de frica fata de vreun zeu? Nu te pune putin la indoiala ca nu ai nevoie de o carte sa-ti spuna ce e rau si ce e bine?
  Si ce sa zic de alea 10 asa-zise porunci. Sunt de-a dreptul stupide, puerile si inutile. Ce moralitate sau invatatura tragi tu din primele 4? Cum sa fi sluga la un zeu imaginar? A 5-a e la fel de inutila, daca parintii isi mutileaza sau maltrateaza copilul? El trebuie sa-i iubeasca neconditionat nu? Restul n-au nevoie de comentarii. Poruncile astea sunt la fel ca restul invataturilor in biblie (alea bune): daca nu ar fi existat (sau nu stiai de ele) erai intr-un killingspree continuu asa-i? Sunt universal valabile pentru ca sunt subintelese (fara primele 4). Ca si cum ti-as da eu o porunca :” Sa bei apa, caci multi ani vei traii pe pamant.”
  Normal ca n-am citit biblia, doar n-o sa-mi pierd timpul din singura viata cautat mii de discrepante intr-o carte veche si neinsemnata. Sa nu-mi zici ca trebuie citita toata sa inteleg justificarea omorului cu pietre?
  Am mai spus, daca tu vrei neaparat sa crezi ca biblia e adevarata, toate crimele care sunt relatate acolo ti se vor parea justificate. E autoconvingere.
  La urma, existenta lui dumnezeu e doar o ipoteza dusa la extrem. Nu exista nici cea mai mica urma de dovada si nici nu va exista.

 29. Victor B

  Gata, ma apuc sa lecturez Biblia. Dupa aia o sa vin sa ma bat in argumente cu voi.

Leave a Reply