27% dintre utilizatorii de internet nu au auzit de phishing

  • Cel mai recent studiu BitDefender scoate in evidenta probleme de securitate la folosirea cardurilor bancare
  • 57% dintre respondenti au declarat ca au dezvaluit date confidentiale unor surse nesigure

BitDefender, anunta rezultatele unui nou studiu care scoate in evidenta statistici ingrijoratoare referitoare la protectia datelor confidentiale de la cardurile bancare.

97% din 2210 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani au achizitionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre acestia, 57% au declarat ca au dezvaluit informatii confidentiale unor surse nesigure – fiind astfel expusi riscurilor de frauda si compromiterea conturilor bancare.

De asemenea, studiul a scos in evidenta faptul ca 27% dintre respondenti nu stiau de existenta site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei actiuni in numele unei organizatii de incredere sau a unui individ, pentru a pacali utilizatorii sa dezvaluie date confidentiale, precum username, parole si informatii de acces la conturile bancare.

“E ingrijorator faptul ca la o simpla cautare pe internet, oricine poate gasi informatii confidentiale referitoare la conturile bancare, date ce pot fi folosite in scopuri rau intentionate. Mai mult decât atât, exista foarte multi criminali cibernetici care vând astfel de informatii in schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist in Amenintari Online si Specialist in Comunicare la BitDefender.
Mai multe detalii despre studiu gasiti pe www.malwarecity.ro.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply