Google castiga bani din reclame la medicamente ilegale !?

google medicamente ilegaleGoogle Inc. a fost avertizata in mod repetat de catre autoritatile de reglementare in domeniul industriei, asupra reclamelor la magazinele online ce comercializau medicamente ilegale. Acestea violeaza legile federale ale Statelor Unite.

Procurorii federali au investigat daca angajatii Google acceptau cu buna stiinta aceste afaceri cu dealerii de medicamente ilegale. Expertii spun ca acest caz poate merge pana la acuzatia de favorizare a activitatilor ilegale in mediul online.

Ca parte a investigatiei criminalistice, agenti sub acoperire ai Food and Drug Administration au contactat Google dandu-se drept reprezentanti ai falselor farmacii online.

Google si rivalii sai au castigat in ultimii ani aproapr 1 miliard $ de la companiile ce comercializeaza aceste medicamente in mod ilegal, ele platind afisarea reclamelor pe motoarele de cautare, conform unui studiu al eMarketer.

Printre problemele ridicate de aceste farmacii online sunt lipsa unei retete medicale, vanzarea in conditii ilegale a unor substante periculoase sau comercializarea de medicamente false. Multe farmacii de acest gen sunt localizate in Canada, dar de multe ori drogurile sunt trimis din India, Barbados, China, conform celor de la FDA.

Va fi o investigatie interesanta si un proces pe care-l voi urmari, mai ales ca cei de la Google au obicei de a dezactiva conturile AdSense, fara a da explicatii, dupa bunul lor plac, iar pe de alta parte, par a nu se da in laturi de la afaceri murdare.

Puteti citi mai multe pe site-ul Wall Street Journal: https://online.wsj.com/article/SB10001424052748704083904576335483063623402.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Google castiga bani din reclame la medicamente ilegale !?”

  1. Victor B

    Violate=încălcare (în contextul ăsta)
    drugs= medicamente, nu droguri (tot în contextul ăsta)

  2. asa

    asa , si ?

Leave a Reply