Test AV-Comparatives pe luna Mai 2011 – Detectia Euristica la Control

AV-ComparativesSfarsitul lunii mai aduce noul test AV-Comparatives ce evalueaza detectia euristica, primul pe acest an.

Au fost testate 12 de programe antivirus cunoscute printre care: AVIRA AntiVir, BitDefender, Kaspersky, NOD32, F-Secure. A fost folosit un set de 9177 de virusi descoperiti in perioada 23 februarie – 3 martie 2011. Programele au fost actualizate pe 22 februarie si au fost setat pentru detectia maxima.

Pe langa detectia proactiva\euristica (sistem euristic = detectia virusilor nou aparuti fara a avea o semnatura prealabila) s-a evaluat si rata alarmelor false (FP) generate pe un set de fisiere curate.

La detectie proactiva, liderii au fost G Data – 61%, ESET, Avira – 59% detectie, urmate de Kasperskysi Panda cu 55 si respectiv 52% detectie.

F-Secure si BitDefender au avut un procent dezamagitor de 35%.

Legat de rata alarmelor false Microsoft, BitDefender, eScan si F-Secure au avut cele mai putine alarme false: intre 0 si 3. Sophos, Avira, Kaspersky si Trustport au avut intre 3 si 15 alarme false generate.
Din pacate, G Data, Panda si ESET au inregistrat un numar ridicat de alarme false: peste 15.

Distinctia ADVANCED+ a fost acordata in final produselor: Avira si Kaspersky care au avut cel mai bun raport detectie proactiva\alarme false, dar si o detectie de peste 50%.

G Data, ESET, Panda, Microsoft, F-Secure, BitDefender si eScan au primit distinctia ADVANCED, fie datorita alarmelor false numeroase, fie datorita detectiei sub 50%.

McAfee, Trend Micro, Norman, AVG si Avast nu au fost testate.

Rezultatele complete si alte detalii pot fi consultate accesand pagina oficiala AV-Comparatives (testul Retrospectiv\Proactiv pe luna Mai 2011)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Test AV-Comparatives pe luna Mai 2011 – Detectia Euristica la Control”

  1. De ce?Cum?

    dar McAfee, Trend Micro, Norman, AVG si Avast de ce nu au fost testate totusi?

  2. Marius

    Nici norton nu a fost testat . Cam putine de data asta. Vad ca in articol ai scris ca produsele Symantec au fost testate, eu nu prea le vad.

  3. Costin@2011Blog

    F-Secure chiar are un rezultat dezamagitor ; ce-i drept este bun, dar mananca ceva resurse. In schimb AVIRA, care un timp “nu prea mai prindea podiumul”, da semne de revenire. Il recomand pentru ca este cel mai bun, iar licenta pentru avira premium security suite este valabila in aproape fiecare luna.

Leave a Reply