Test in dinamica al suitelor de securitate: Ianuarie – Aprilie 2011

Av-comparativesAV-comparatives este specializata in teste ale produselor de securitate si v-am obisnuit sa va tin la curent cu ultimele lor evaluari de diverse feluri.

De curand au lansat testele in dinamica de tip “Real World” de care trebuie sa tineti seama cu adevarat in alegerea unui program de securitate.

De ce spun asta? Acest test este poate cel mai relevant in ceea ce priveste intrebarea: “Care program de securitate este cel mai bun?“.
Spre deosebire de toate celelalte teste “statice” realizate de av-comparatives, virus bulletin si altii, aici NU s-au scanat niste fisiere infectate, ci testul reflecta capacitatea de protectie in timp real (in dinamica) a soft-ului instalat.

Mai precis, s-au testat mai multe site-uri infectate: care descarca virusii direct sau care contineau exploit-uri sau script-uri infectate. Testul este efectuat in perioada Ianuarie – Aprilie 2011 .

Astfel, s-a urmarit reactia programului security suite evaluat in cazul in care utilizatorul acceseaza o pagina web infectata.
Deoarece s-a dorit o pliere cat mai buna pe situatia reala, s-a utilizat o masina cu Windows XP SP3 si Internet Explorer 7. De asemenea au fost instalate Adobe Reader 8, Adobe Flash Player

ActiveX 10.1, MS Office Professional 2003, .NET Framework 3.5 si Java 6.0.140. Cam aceasta este configuratia cea mai des intalnita in prezent pe multe din PC-uri.

Drept urmare, nu s-a mai tinut cont doar de detectia antivirus a amenintarii respective ci de toate componentele ce pot bloca acel malware: URL-blocker, Exploit Shield, tehnologia “cloud”, HIPS, behavioral blocking.
Nu au fost luate in considerare alertele firewall, deoarece acestea apar doar dupa ce virusul este activ in sistem si doreste sa realizeze o conexiune web.

Castigatorul pana acum este Symantec Norton Internet Security 2011 cu un procent de 99.4% blocare a virusilor. Pe locul doi s-a clasat BitDefender cu 99%, urmat de F-Secure cu 98.8%.

test dinamica securitate 2011

Pentru mai multe detalii accesati site-ul AV-Comparatives:
https://av-comparatives.org/en/comparativesreviews/dynamic-tests

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Test in dinamica al suitelor de securitate: Ianuarie – Aprilie 2011”

 1. Gabico

  Realist testul .Reflecta cu adevarat calitatile unui av.Eu am uzat de nenumarate solutii av. si pot spune ca Norton e “strong”‘ ..si cata diferenta e intre el si cei mai multi dintre competitori.

 2. Catalin

  Se pare ca Avast a devenit mai bun, ca acum are sandbox.
  Eu cred ca am gasit combinatia perfecta, care ofera o protectie gratuita foarte mare si anume Avira Free + Online Armor Free.
  Am testat Online Armor Free si Comodo Firewall Free ( fara anti-virus si cu setarile la maxim ), cu ajutorul Comodo Firewall Test Suite ( https://www.testmypcsecurity.com/securitytests/firewall_test_suite.html ) si Comodo Firewall Free a prins 50 din 340, iar Online Armor Free a prins 339 din 340. Practic, Comodo Firewall Free a picat la propiul test, iar Online Armor Free nu a reust sa prinda doar una. Daca stau bine sa ma gandesc, Online Armor Free ar fi reusit sa le prinda pe toate daca bifam obtiunea sa fie terminat programul, dar am vrut sa vad cum se descurca Online Armor fara Program Guard. Pana si PC Tools Firewall Plus a prins 100 din 340, iar PrivateFirewall a prin cam cate a prin Comodo Firewall Free, ca nu mai stiu exact cum a fost cu PrivateFireall, dar sunt sigur ca a prin mai putin de 100.
  Online Armor Free contine lucruri pe care Avira Pro le contine, iar Avira Free contine lucruri pe care Online Armor Pro le contine, asa ca se completeaza perfect reciproc.

  1. Qlimax

   Si inca ceva …poate pui un print cu 339, ca sunt curios sa vad cum o iesit chestia asta . Ms!

   1. Catalin

    Ai putea sa instalezi si tu Online Armor in Virtual Box si sa verifici, ca sa nu zici ca poza e falsa.

  2. axelluny

   Dragă Cătă,tot așa mă cheamă și pe mine,și doresc să-ți spun următorul lucru,orice suite aș fi încercat sau combinații până la urmă tot la comodo am ajuns.Pentru ca firewall-ul lui Comodo să treacă testul conceput tot de el dezactivează-i sandboxul și eu îți garantez 340/340 rapid ,fără prea multă gândire din partea lui.

 3. brit

  Cataline ! Corect este optiune si nu obtiune! In rest numai de bine !

 4. Qlimax

  @ Catalin! Nu te supara dar ce setari ai la Comodo? La mine prinde 340 din 340!!! Iar Outpost e sub Comodo 1000%.

  1. Catalin

   Prima oara am folosit setarile default si a prin 50, asa ca am schimbat setarile ca sa aiba protectie maxima. Nu mai stau sa instalez iar Comodo in Virtual Box, pe urma sa fac poze, dar cred ca se stie ca, Comodo are multe obtiuni si poate sa fie setat in multe feluri, pe langa Online Armor in care nu e nevoie sa faci nimic special dupa instalare. Daca Outpost a prins tot, poate ca ala e un firewall mai bun chiar si decat Comodo. Vorbesti de Outpost, acea suita de securitagte gratuita ? Nu stiu daca Comodo Firewall Test Suite prezinta adevarata situatie sau daca este un test care nu trebuie sa fie luat prea mult in seama, dar acel test a fost creat de catre cei de la Comodo, asa ca poate e un test bun.

 5. Paul 46

  eu sunt foarte multumit de produsul ce ne reprezinta pe noi, si anume Bitdefender….imi amintesc ca era acum 1 an sau chiar 2 intre locurile 7-10 , iar acum este pe locul 2……ar fi cel mai frumos daca Bitdefender ar ajunge primul la detectie, cat si la preventie..

 6. Valigw

  Ca si Gabico sunt de parere ca Norton e cel mai bun antivirus.
  Dar nu-mi vine sa cred pe ce loc e Avira !
  Ca au depasit-o G-Data, Avast, Bitdefender, F-Secure si Panda nu ma mira, dar sincer nu ma astaptam sa fie depasita de Eset sau si mai rau Trendmicro !
  Mai avea putin si era la punctaj egal cu Sophos !
  Rusine !
  Cei drept Avg s-a facut cel mai tare de “cacao” , eu n-am avut niciodata incredere in produsul asta, mi s-a parut supraapreciat tot timpul, daca vrei unul free ai de ales 3 solutii mult mai bune: Avast, Avira si mai nou Bitdefender.

Leave a Reply