Antivirus fals raspandit prin e-mail

Antivirusii falsi gasesc in fiecare zi noi metode de raspandire. De aceasta data trimite un e-mail continand un link tuturor contactelor voastre. Provenind din partea unei persoane cunoscute, am fi tentati sa accesam linkul cu incredere totala. O mare greseala din cate veti constata in cele ce urmeaza.

Accesand linkul hxxp:/\radioradiosa.it/index301.html vom fi redirectionati spre unul din urmatoarele saituri:

hxxp:/worlpetnapout.co.cc/e23e7f365fce3527/sa1/0/
hxxp:/liepadotel.co.cc/e23e7f365fce3527/

Pagina este numita My Computer Online Scan si simuleaza o scanare falsa, afisand virusi si troieni inexistenti. In schimb, ofera o solutie care poate elimina virusul: freesystemscaner.exe.
My Computer Online Scan

Daca victima e naiva, descarcand si executand cu manuta lui virusul, in sistem o fereastra numita Microsoft Security Essentials Alert va face tot posibilul sa instaleze antivirusul fals Windows Risks Preventions despre care a scris Radu ieri.

Microsoft Security Essentials Alert

Desi pagina infectata deschide o multime de ferestre mici cu alerte enervante, acestea sunt inofensive si au rolul de a speria victima. Pentru infectie este necesar factorul uman: naivitatea (ca sa nu zic altceva). Ma intreb ce e in capul aluia care isi instaleaza singur antivirusul fals.

Security Evangelist

Leave a Reply