5% dintre computere sunt infectate cu virusi

Unul din 20 de computere este infectat cu malware, potrivit unor statistici realizate de un utilitar de scanare al Microsoft. Interesant este faptul ca PC-urile infectate contineau in medie 3.5 fisiere malware si majoritatea exploatau vulnerabilitati Java.

Scannerul se numeste Microsoft Safety Scanner (MSS), un utilitar creat recent de Microsoft, fiind proiectat sa curete infectiile cu malware. Desi este gratuit, programul expira dupa 10 zile de folosire  pentru a forta utilizatorii sa descarca o versiune noua si actualizata.

Un adware numit OpenCandy este cel mai raspandit, fiind depistat in 0.8% din toate computerele scanate. Aproape toate tipurile de malware contineau cod pentru exploatat vulnerabilitati Java, inclusiv un bug descoperit in 2008. Printre acestea se gasesc rootkitul Alureon, Zwangi Browser Modifier, Winwebsec (aplicatie de securitate falsa) si multi adware.

Utilitarul poate scana de curand si sistemele pe 64 de biti. Mai multe despre acest raport aflati aici.

Security Evangelist

One response to “5% dintre computere sunt infectate cu virusi”

  1. Vali

    Mulțumesc pentru toate articolele postate pe faravirusi.com… foarte interesante și utile….referitor la Open Candy…. în istoricul lui MSE l-am avut și se afla în pachetul de instalare descarcat de pe FileHippo a lui Virtual CloneDrive (cred ca e în toate versiunile de la 5.)… localizat în C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\io.dll …chiar în timpul instalării… și chiar dacă dam curățare (eliminare)… programul (virtual clone) continua sa se instaleze…am verificat în registri referințele lui MSE ( https://www.microsoft.com/security/portal/Threat/Encyclopedia/Entry.aspx?name=Adware%3aWin32%2fOpenCandy&threatid=159633 ) și nu exista… oricum OpenCandy e clasificat de ei drept `Low `
    Ideea este ca la instalarea unui program sa de bifam orice toolbar, pagina de pornire sau alt program care ne este băgat pe gat (mai ales la freeware)…. 🙂

Leave a Reply