Kaspersky Lab lanseaza Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux

Kaspersky Lab anunta lansarea solutiei business Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux, care combina toate functionalitatile versiunii anterioare de Kaspersky Anti-Virus 5.7 for Linux cu cele ale Kaspersky Anti-Virus 5.5 for Samba.

Administrarea produsului este realizata prin intermediul unei interfete grafice intuitive, care este pe deplin compatibila cu ecosistemele desktop Gnome si KDE. De asemenea, parametrii programului pot fi configurati si din fereastra de comanda (command line). Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux face parte din linia de solutii de securitate dedicate companiilor si poate fi integrata in infrastructura de securitate a organizatiei. Aceasta este compatibila cu toate distributiile de Linux, atat pe 32, cat si pe 64 de biti.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux ofera protectie completa statiilor de lucru care opereaza pe sisteme Linux, datorita urmatoarelor inovatii:

  • Solutia include noul motor antivirus – Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0 –, un modul de analiza euristica si suport pentru dezinfectarea fisierelor stocate in arhive.
  • Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux neutralizeaza cu succes amenintarile informatice care tintesc sistemele de operare Linux, precum si pe cele care ataca platformele Windows si Mac OS X. Astfel, suita ofera protectie completa intregii retele a companiei, care include si statii de lucru care nu opereaza numai pe Linux.
  • Noul produs include consola Kaspersky Administration Kit 8.0, o interfata centralizata de management care ofera posibilitatea administrarii de la distanta, vizualizarea de rapoarte si modificarea politicilor globale de securitate.

Activitatea principala a infractorilor cibernetici se concentreaza pe atacurile informatice asupra utilizatorilor de Windows, deoarece aceasta este cea mai utilizata platforma de operare de pe piata. Însa, nu inseamna ca sistemele Linux sunt ferite de atacuri: popularitatea Linux este in continua crestere, de aceea si numarul de amenintari informatice pentru acest sistem va fi mai ridicat. Conform raportului Kaspersky Lab, referitor la evolutia infractionalitatii cibernetice, Windows isi va mentine pozitia de lider pe piata sistemelor de operare in viitorul apropiat. Cu toate acestea, solutiile alternative devin din ce in ce mai populare, conducand la aparitia unor noi categorii de malware. Gartner spune ca in 2010, Oracle si Red Hat, principalii distribuitori de solutii Linux, au inregistrat cea mai rapida crestere de pe piata sistemelor de operare.

Utilizarea in companii a unor sisteme de operare variate aduce in discutie problema administrarii centralizate si a implementarii de politici globale de securitate. De aceea, este foarte importanta folosirea unui instrument integrat, capabil sa ofere control asupra tuturor statiilor de lucru, indiferent de sistemul de operare instalat pe acestea. Mai mult decat atat, chiar si cel mai putin atacat computer cu platforma Linux poate deveni „complice” in distribuirea de malware, daca un virus de pe o statie de lucru cu Windows neprotejata foloseste reteaua companiei pentru a se raspandi.

Functionalitati

Noul Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux include Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0 – o versiune actualizata a motorului antivirus produs de Kaspersky Lab. Aplicatia include si un modul de analiza euristica si suport pentru dezinfectarea fisierelor stocate in arhive. De asemenea, produsul poate executa scanari la cerere ale intregului sistem de operare sau doar a unor zone specificate de administrator. Atat fisierele din computer, cat si cele din retea sunt accesibile pentru scanare (sunt suportate si protocoalele SMB/CIFS si NFS).

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux neutralizeaza toate amenintarile informatice care tintesc sistemele Linux, precum si pe cele care ataca Windows si Mac OS X. Acest lucru permite eliminarea pericolului de infectare a celorlalte computere din retea.

Implementare si administrare centralizata

Noua versiune a suitei Kaspersky Lab pentru statii de lucru Linux include Kaspersky Administration Kit, o consola de administrare centralizata, care permite controlul asupra politicilor globale de securitate pentru toate PC-urile, laptop-urile si chiar dispozitivele mobile, indiferent de sistemul de operare pe care il folosesc. Kaspersky Administration Kit poate instala, activa si dezinstala de la distanta Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux, poate strange date, procesa statistici si configura politici de securitate. În plus, consola poate notifica administratorul atunci cand sunt identificate noi amenintari informatice, oferind solutii pentru rezolvarea oricari situatii intampinate.

Performanta si flexibilitate

Suita Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux consuma foarte putine resurse si permite transferul acestora catre alte aplicatii, atunci cand este necesar. Administrarea acesteia se realizeaza prin intermediul unei interfete grafice intuitive, care este pe deplin compatibila cu ecosistemele desktop Gnome si KDE. În plus, parametrii programului pot fi configurati direct din fereastra de comanda (command line).

Compatibilitate

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux este compatibila cu principalele distributii de Linux, inclusiv Red Hat Enterprise Linux, Fedora, CentOS, SUSE Linux Enterprise Desktop, Debian GNU/Linux, Ubuntu, Mandriva etc. Sunt suportate atat platformele pe 32 de biti, cat si cele pe 64 de biti.

„Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux extinde oportunitatile disponibile companiilor in termeni de securitate informatica si permite acestora sa implementeze sisteme pentru protectia infrastructurii IT, indiferent de platformele de operare folosite pe statiile de lucru. Noua versiune a produsului ofera protectie completa computerelor cu Linux si include instrumentele necesare pentru configurarea, controlul si gestionarea politicilor centralizate de securitate”, afirma Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab Romania si Bulgaria

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply