91% dintre companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimele 12 luni

kaspersky companii incident informaticAceasta este numai una dintre concluziile studiului „Global IT Security Risks” realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International, un institut specializat in cercetarea de business. Peste 1300 de specialisti IT din 11 tari au participat la acest studiu.

Amenintarile informatice recunoscute ca fiind cele mai populare sunt virusii, spyware-ul si alte programe periculoase. 31% dintre atacurile cu malware au rezultat in pierderi de date pentru organizatii, iar 10% dintre companii au recunscut ca le-au fost compromise informatii de business confidentiale.

Numai 70% dintre companii au implementat un sistem de protectie anti-malware pentru intreaga infrastructura IT, pe cand 3% dintre acestea nu folosesc niciun fel de suita de securitate. Gradul de implementare pentru astfel de solutii anti-malware variaza de la tara la tara – in pietele emergente, 65% dintre organizatii au instalat produse de securitate, pe cand in Marea Britanie si SUA, nivelul este de 92%, respectiv 82%. Cu toate acestea, foarte multe companii s-au lovit de incidente informatice in ultimele 12 luni, iar o treime dintre acestea au pierdut date importante de business.

„O asemenea atitudine este surprinzatoare, cand stim ca jumatate din organizatii identifica amenintarile informatice ca fiind in topul riscurilor: ca nivel de prioritate, strategia de IT este pozitionata in fata strategiilor financiare, de marketing sau resurse umane”, spune Alexander Erofeev, Director Market Intelligence & Insight la Kaspersky Lab. „Explicatia plauzibila este data de faptul ca investitiile in securitatea IT sunt cu mult sub nivelul optim”, completeaza acesta.

Intr-adevar, studiul arata ca fiecare a doua companie evalueaza bugetul de securitate IT ca fiind insuficient, estimand ca o crestere de 25% este mai mult decat necesara. La momentul actual, investitia medie in securitatea informatica este de 8.055 USD pentru companiile mici, 83.200 USD pentru organizatiile mijlocii si 3.263.476 USD pentru marile corporatii.

Mai multe detalii in PDF-ul urmator: Global IT Security Risks survey.pdf

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply