Kaspersky Anti-Virus 2011, premiat de AV-Comparatives cu „Advanced+”

Kaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, anunta ca solutia de securitate Kaspersky Anti-Virus 2011 a obtinut distinctia „Advanced+” in urma unui test retrospectiv si a unuia de scanare la cerere, ambele derulate de AV-Comparatives.

In urma testului retrospectiv, 12 suite antivirus au fost evaluate si comparate. Spre deosebire de testul de scanare la cerere, acesta analizeaza calitatea detectiei euristice a celor mai noi tipuri de malware. Interesant este faptul ca toate celelalte module de protectie au fost dezactivate, blocand inclusiv posibilitatea solutiilor de securitate de a-si actualiza bazele de date cu semnaturi.

Suita Kaspersky Anti-Virus 2011 a trecut cu succes testele, fiind distinsa cu „Advanced+”. Nivelul detectiei malware, folosind doar algoritmi euristici, a fost de 55%, unul dintre cele mai ridicate din industrie. De asemenea, rata detectiei in urma testului de scanare la cerere a fost de 97%, iar numarul rezultatelor fals-pozitive a fost de numai 12. Trebuie mentionat ca, analizand datele din serviciul cloud Kaspersky Security Network, toate cele 12 fisiere nu au fost niciodata intalnite pe computerele utilizatorilor.

„Este interesant de observat ca importante companii de securitate informatica au refuzat sa participe la teste, sustinand ca fara tehnologie cloud si actualizari ale bazelor de date, produsele lor nu vor fi capabile sa ofere protectie optima utilizatorilor”, spune Nikita Shvetsov, Director Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. „Noi credem ca un utilizator trebuie sa fie pe deplin sigur de protectia asupra sistemului si datelor personale, chiar si atunci cand conexiunea la Internet este intrerupta. Drept urmare, Kaspersky Anti-Virus 2011 a atins unele dintre cele mai ridicate niveluri de detectie, demonstrand ca utilizatorii sunt pe deplin protejati, chiar daca PC-ul nu este online. Cu toate acestea, suntem de parere ca testele retrospective reflecta doar o mica parte din capacitatea de protectie oferita de Kaspersky Anti-Virus, chiar mai mica decat testele de scanare la cerere, care, de asemenea, nu reproduc situatii reale intalnite de utilizatori in viata de zi cu zi. Asadar, in evaluarea unui produs antivirus recomandam urmarirea unor teste mult mai apropiate de realitate, precum cele „Real-World” sau dinamice”, incheie Shvetsov.

Mai multe detalii despre rezultatele testelor AV-Comparatives pot fi gasite in raportul complet:
https://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_retro_may2011.pdf

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Kaspersky Anti-Virus 2011, premiat de AV-Comparatives cu „Advanced+””

 1. Mariuss

  intradevar kaspersky ca si protectie proactiva este foarte bun
  dar se pare ca si avira a obtinut tot advanced+ cu toate ca nu au mai avut
  demult un update de versiune

 2. basano

  Bravo Avira …..acelasi calificativ.
  Un consum de resurse incomparabil cu cel al lui Kaspersky….Merg pe mina celor de la Avira ..!

 3. maurizo

  Protectia proactiva e buna la Kaspersky…dar cu detectia ce facem? Avira este peste el la detectie.

Leave a Reply