BitDefender lanseaza versiunea finala a aplicatiei Safego

safegoPentru lansarea versiunii finale a aplicatiei safego, BitDefender®,liderul pietei românesti de securitate a informatiilor a publicat o serie de date care au reiesit in urma activitatii aplicatiei safego BETA. Astfel, in perioada octombrie 2011 – iunie 2011 aproximativ 25% dintre cei care au incercat safego BETA au avut cel putin un prieten virtual pe Facebook care a raspândit continut infectat.

Desi tot mai multi utilizatori stiu ca amenintarile virtuale se inmultesc ingrijorator pe retelele sociale, 24,6% dintre cei care au folosit aplicatia Safego au avut cel putin un prieten care a postat un element infectat pe Facebook, cum ar fi aplicatii malitioase sau linkuri catre website-uri cu malware. Accesarea unor astfel de aplicatii malitioase poate avea consecinte grave, cum ar fi furtul de identitate sau riscul de a primi mesaje targetate, ce pot raspândi diverse elemente infectate.

În comparatie, doar 0,7% dintre utilizatorii Safego raspândesc malware catre prietenii virtuali – ceea ce scoate in evidenta eficienta si importanta folosirii unei aplicatii dedicate de securitate pentru platformele sociale.

“Aceste rezultate arata faptul ca utilizatorii ar trebui sa fie prudenti atunci când folosesc retelele sociale – de dragul prietenilor lor, dar si pentru propria siguranta. Nu e suficient doar sa ai incredere in altii ca nu vor posta continut infectat, deoarece multi raspândesc diverse aplicatii malitioase fara sa fie constienti de asta, deoarece aplicatia posteaza automat mesaje in numele lor”, este de parere Catalin Cosoi, Şeful Laboratorului de Amenintari Online al BitDefender.

“Safego este o aplicatie gratuita, usor de folosit, ce ofera un nivel de protectie foarte important pentru utilizatorii de Facebook. In plus, Safego ii ajuta pe utilizatori sa se protejeze si pe ei, dar si pe prietenii lor”, a continuat acesta.

Versiunea finala a aplicatiei dedicate BitDefender Safego pentru Facebook a fost lansata pe 28 iunie 2011. Safego ofera o serie de beneficii cheie, precum:

 • Scanare 24/7 a fluxurilor de stiri
 • Un design nou, gandit pentru a scoate in evidenta cea mai importanta functie a aplicatiei: detectarea de obiecte malitioase.
 • Functie integrata Quickscan, care are la baza tehnologiile BitDefender multiplu-premiate BitDefender, care permite scanarea sistemului in mai putin de 60 de secunde.
 • · “Friend’o’meter” – O implementare a conceptului de securitate sociala, prin care utilizatorul isi poate ajuta prietenii sa se protejeze de pericolele de securitate, protejandu-se in acest fel si pe sine.

Totodata, pentru lansarea versiunii finale a BitDefender safego, a fost realizat un grafic informativ ce surprinde evolutia amenintarilor pe Facebook in perioada octombrie 2010 – iunie 2011.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “BitDefender lanseaza versiunea finala a aplicatiei Safego”

 1. Mariuss

  in ultimul timp bitdefender a lansat cateva aplicatii de securitate destul de bune
  eu folosesc trafficlight si mi se pare destul de bun
  si din cate am inteles ni se mai pregatesc niste aplicatii free de securitate interesante

 2. adrian

  Astfel, in perioada “octombrie 2011” – iunie 2011 aproximativ 25% dintre cei care au incercat safego BETA au avut cel putin un prieten virtual pe Facebook care a raspândit continut infectat.

 3. cristian

  Este o unealtă foarte folositoare și foarte bună pe care o folosesc și eu.
  Mai folosesc și aplicația TrafficLight – la fel de folositoare și bună.

  Alte produse de la BitDefender nu folosesc.

Leave a Reply