Testare Webroot Antivirus Cloud Beta – Primele impresii

Webroot a achizitionat acum ceva timp PrevX, producatorul de solutii de securitate de tip cloud. Iata ca a venit timpul ca aceasta tranzactie sa prinda contur si in practica, fiind lansat produsul Webroot Antivirus Cloud Beta (Webroot SecureAnywhere).

Tehnologia “cloud” practic ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii la o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc.

Programul este foarte usor de instalat, are un consum redus de resurse, practic nici nu-l simti in sistem si are o interfata grafica moderna si usor de inteles.

webroot antivirus cloud beta

Desi este numit antivirus incorporeaza si un firewall de baza, care alerteaza la incercarile de conectare la internet a diverselor programe, prin diverse metode.

Componenta principala antivirus asigura protectia in timp real din 3 directii: scanarea clasica la executarea unui fisier, protectie de tip comportamental (behavior shield) si Web Threat Shield.

Sunt oferite de asemenea si protectia identitatii: nume, adrese de email, card bancar etc. Nu in ultimul rand prezinta 3 tipuri de scanare euristica ce poate fi ajustata in functie de cat de infectat este calculatorul. Doua dintre ele actioneaza doar la executarea unui fisier, nu si la scanare.

webroot antivirus cloud setari

Pentru a oferi o imagine mai buna asupra produsului am evaluat si detectia printr-o scanare la cerere efectuata pe 1177 mostre de virusi adunati in perioada 1-17 iunie 2011. Detectie inregistrata de Webroot Antivirus Cloud a fost de 68.2%, una buna avand in vedere ca scanarea s-a efectuat la doar cateva zile distanta (25 iunie).

Am executat apoi 20 de virusi dintre cei nedetectati, iar programul s-a descurcat bine blocand majoritatea incercarilor de conectare la internet si avertizand asupra altor fisiere infectate, pe care le-a detectat doar la executie.

Este loc si de mai bine, insa produsul promite mult si cei interesati il pot testa GRATUIT timp de 90 de zile inscriindu-se pe site-ul:

https://info.webrootcloudav.com/betasignup.asp

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Testare Webroot Antivirus Cloud Beta – Primele impresii”

  1. George

    il recomanzi pt uz zilnic?

  2. Webroot SecureAnywhere Public Beta – Cloud dus la extrem cu protectie excelenta

    […] o imbunatatire vizibila, deoarece la testul nostru precedent (1 iulie) inregistrase doar 68.2% […]

Leave a Reply