Contul compromis de Twitter al canalului FoxNews anunta moartea presedintelui Obama

Stirea a aparut astazi, iar cei 33,000 de urmatori ai contului Twitter @foxnewspolitics au aflat ca presedintele Barack Obama a fost omorat într-un atentat cu arma în Iowa. Ştirea s-a raspandit rapid pe retelele sociale, în special prin retweet-uri.

Se pare ca stirea a fost publicata de catre un grup de hackeri numit “Scriptkiddies”, care au preluat controlul asupra contului Twitter Fox News Politics si au postat 5 mesaje alarmante despre presupusa moarte a presedintelui american Obama.

obama mort

Mesajul trimis de grupul de hackeri a fost atent creat. Acesta contine numele de utilizator @BarackObama ceea ce l-a facut vizibil nu numai urmaritorilor contului FoxNews Politics, dar si celor care îl urmaresc pe presedinte pe Twitter. Mai mult, folosirea hashtag-ului #obamadead, combinat cu un numar incredibil de mare de retweet-uri a transformat presupusa moarte a presedintelui într-un fenomen viral în Statele Unite.

La momentul scrierii acestui material, hashtag-ul a fost folosit în mai mult de 1000 de mesaje Twitter ce promovau o varietate de produse vandute prin afiliati. Mesajul de mai jos foloseste link-uri scurte pentru a directiona utilizatorii catre un site fals care încearca sa vanda produse anti-acnee.

Atacul a fost planuit cu atentie. Ziua de 4 Iulie este zi libera pentru majoritatea americanilor, care sunt acasa si pot naviga liber pe internet. Intr-o astfel de zi mult mai multi utilizatori sunt expusi atacurilor informatice decat intr-o zi normala, cand oamenii sunt la serviciu, unde pot avea restrictii cu privire la folosirea Internetului pentru scopuri personale.

obama

“Se pare ca grupul de hackeri ScriptKiddiez nu este afiliat cu grupul Anonymous, desi acestia sustin ca au sprijinit Anonymous în actiunile lor. Dupa propriile declaratii, ScriptKiddiez au luat parte la cateva incidente de securitate precum atacul asupra HB Gary, dar aceste afirmatii nu sunt confirmate de alte surse. Probabil ca noul grup a exagerat cu privire la implicarea lor în operatiunile celor de la Anonymous si au reusit sa preia controlul asupra contului FoxNews Politics prin exploatarea unei parole slabe” a declarat Catalin Cosoi, Head of Online Threats Lab, BitDefender

Pentru a va proteja, BitDefender recomanda sa nu dati click pe niciun link care promite mai multe informatii despre acest subiect. Avand în vedere ca aceasta stire este falsa, orice video, sau orice alt material pe aceasta tema va poate redirectiona site-uri malitioase sau catre magazine online false care încearca sa vanda diverse produse.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Contul compromis de Twitter al canalului FoxNews anunta moartea presedintelui Obama”

  1. ray

    libertatea nu e buna pentru toti in comunism nu exista asa ceva capitalismul= sclavie pe fata la nivel mondial

Leave a Reply