Utilitar gratuit de dezinfectie pentru TDL4 disponibil de astazi

BitDefender®, liderul pietei romanesti de securitate a informatiilor, a pus la dispozitia utilizatorilor un utilitar gratuit de dezinfectie impotriva unei amenintari recente periculoase, numita TDL4. Avand la baza o componenta rootkit, amenintarea ramane ascunsa in sistem dupa infectarea acestuia.

Mai mult decat atat, cele mai multe solutii antivirus nu vor putea sa identifice aceasta amenintare si deci sa o inlature. Odata executat, TDL4 infecteaza Master Boot Record (MBR), care permite lansarea de cod inainte ca Windows sa se incarce. In acest fel, amenintarea poate intercepta functiile vitale ale sistemului. Rootkit-ul poate infecta atat versiuni de Windows pe 32-biti, cat si pe cea de 64-biti, ceea ce o face mai periculoasa decat alte elemente malware de acest tip.

Amenintarea TDL4 (existenta inca din 2008) se raspandeste prin intermediul site-urilor pornografice, precum si prin intermediul retelelor ilegale de file-sharing, unde se ascunde sub forma unor fisiere codec sau crack-uri. Mai mult decat atat, infectiile cu TDL-4 au fost detectate si pe computere care in prealabil au fost compromise cu ZeuS, demonstrand faptul ca acesta din urma este responsabil pentru descarcarea si instalarea unui rootkit.

„Rootkit-ul TDSS, cunoscut si ca TDL4 sau Alureon, este unul dintre cele mai avansate specii de malware din ultima vreme. Acesta foloseste o multitudine de technologii pentru a trece de mecanismele de protectie ale sistemului de operare si a-i compromite integritatea,” a declarat Catalin Cosoi, seful laboratorului de amenintari online al BitDefender. „Acest lucru i-a permis sa compromita un numar semnificativ de sisteme in 8 luni. Acest ultiliar permite utilizatorilor sa elimine in totalitate amenintarea si sa preia din nou controlul asupra propriului computer,” a concluzionat Cosoi.

Rutina de detectie, eliminare si dezinfectie a fost integrata in solutia de securitate BitDefender, astfel incat utilizatorii BitDefender beneficiaza de protectie. Cei care nu folosesc securitate de la BitDefender pot descarca gratuit utilitarul de dezinfectie atat pentru varianta Windows pe 32-biti, cat si pe cea de 64-biti.

Download the 32-bit version of the tool
Download the 64-bit version of the tool

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Utilitar gratuit de dezinfectie pentru TDL4 disponibil de astazi”

 1. laurentiu

  Salutare Radu! Da-mi si mie o recomandare pt un browser bun si cat mai light…Firefox a inceput sa consume tot mai multe resurse.

 2. Mariuss

  bitdefender demonstreaza inca odata ca este un produs de top
  si tinteste sus in lupta cu celelalte produse de acest fel
  si detectia sa imbunatatit in ultimul timp
  mai au de lucrat la consumul de resurse,si va ameninta multe companii de renume
  in locurile fruntase

 3. grigore

  Salutare Radu! Recomanda-mi si mie te rog un browser bun…si light.

Leave a Reply