BitDefender surclaseaza concurenta in ultimul test AV-Test.org (Q2/2011)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 22 programe de tip Security Suite de pe piata.
Este realizat in al doilea trimestru al anului in curs pe un sistem Windows XP, iar rezultatele sunt destul de interesante, 6 produse nereusind sa treaca testul.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Devirusarii\Repararii” a fost testata dezinfectia unui sistem in profunzime, testandu-se si devirusarea unor programe rootkit. “Impactul asupra utilizarii sistemului” a evaluat incetinirea sistemului cauzata de programul antivirus, precum si de alarmele false generate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.
CA Internet Security Suite 2011, Comodo Internet Security, K7 Computing Total Security, McAfee Total Protection 2011, Norman Security Suite Pro 8.0 si PC Tools Internet Security 2011 au picat testul nereusind sa atinga punctajul minim de 11 puncte (punctajul minim fiind suma punctajelor obtinute la fiecare dintre cele trei criterii de evaluare).

Au fost evaluate produsele timp de 3 luni: Aprilie, Mai si Iunie in ceea ce priveste virusii de ultima ora, virusii In The Wild (ITW) (10.224 virusi), blocarea virusilor la executie si test “clasic” pe un set mai mare de malware (424.860 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele trei luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… Un singur produs a primit maximul de puncte: 6 si anume BitDefender Internet Security 2011. Alte 5 produse au primit 5.5 puncte.
Acestea sunt: AVG, F-Secure, G Data, Kaspersky si Panda. La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Microsoft Security Essentials, Webroot si CA Internet Security.

Ce ne facem daca PC-ul a fost deja infectat? Aici, niciun produs nu a reusit sa obtina maximul de 6 puncte. In schimb 2 programe au obtinut 5.5 puncte: BitDefender si Kaspersky. Pe de alta parte, cele mai slabe la capitolul devirusare au fost: McAfee, si Comodo.

In ce priveste impactul asupra sistemului: numar de alarme false, incetinirea sistemului, blocarea anumitor programe legitime, au existat top 5 arata astfel: BitDefender, ESET, Kaspersky, Microsoft, Panda obtinand 5 sau 5.5 puncte. La polul opus s-au situat Norman si Pc Tools.

Totalizand numarul de puncte de la fiecare categorie in parte cele mai bune produse de securitate sunt:
BitDefender Internet Security 2011 – 17 puncte
Kaspersky Internet Security 2011/2012 – 16 puncte
Panda Internet Security 2011/2012 – 15.5 puncte
F-Secure Internet Security 2011 – 15 puncte

Toate celelalte produse au obtinut mai putin de 14 puncte.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:
https://www.av-test.org/certifications
Accesati tab-ul 2011/Q2 – Windows XP si descarcati\vizualizati fisierul .PDF cu raportul corespunzator fiecarui produs in parte.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

26 responses to “BitDefender surclaseaza concurenta in ultimul test AV-Test.org (Q2/2011)”

 1. mateo

  Folosesc bitdefender si nu pot decat sa ma bucur vazand ce rezultate are. In ceea ce pruveste incetinirea sistemului …. NIS 2011 mi-a facut astfel de probleme.

 2. Marian

  Eu sunt pro Bitdefender, mai ales ca are acum si versiune free

  1. Catalin

   Parca ersiunea free nu are rpotectie in timp real. Eu nu am gasit pe siteul bitdefender. Imi arati adresa?

   1. alin

    Are protectie in timp real. Cauta pe acest site…e un link. In legatura cu testele…nu cred in ele …dar nici nu pot sa le ignor…pot spune ce vad pe pc: bitdefender are detectie f buna

 3. Florin

  Pai si de ce a surclasat concurenta, daca, Kaspersky are cu doar 1 punct mai putin?
  Eu am BitDefender pe al 2-lea PC, si Kaspersky pe cel pe care il folosesc in fiecare zi.

 4. red_dog4ever

  Nu va mai luati dupa testele antivirus. Nu vedeti ca toti ies pe primul loc in testele antivirus(la un alt test sau in alta saptamana)?

 5. catalin

  Kaspersky e peste bitdefender ; la fel si norton.
  In mediu real am simtit asta pe propia-mi piele.
  Nu sunt “hater” sau anti-bitdefender ; am avut instalat bitdefender IS 2011 si m-au omorat bug-urile ; Se lupta practic cu sistemul de operare ; ca functionalitate a fost praf.
  Am folosit Norton IS 2010/2011… si pot spune ca “l-am prins pe dumnezeu de picioare” ; a fost impecabil.
  Momentan folosesc KIS 2012 (am licenta la el), e mai “usurel” decat versiunea 2011 dar tot “se simte” ; asta e poate singurul defect al kaspersky si anume, consumul de resurse ; in privinta bug-urilor nu se pune problema.

  1. mateo

   Kaspersky peste Bitdefender? :))))) Kaspersky e f prietenos cu virusii. In afara de faptul ca se integreaza bine in sistem si protectia proactiva…nu m-a impresionat KIS 2011/2012. in privinta Norton…ramane un mare consumator de resurse.

 6. Qlimax

  Catalin…vb in numele tau, la mine ruleaza impecabil Bitdefender IS. Si ca detectie e peste Kaspersky.Punct!

 7. remus

  avira cum este
  am profesional edition
  e bun la mine
  la voi cum e ?

 8. catalin

  @Qlimax

  Evident ca vorbesc in numele meu. Am specificat ca, spre exemplu, Emil Boc este cel care vorbeste prin mine?

 9. Fryn

  Folosesc Bitdefender de la verssiunea 2010. Versiunea 2011 mi-a placut foarte mult. Am mai spus, ma minunez cum altii au avut probleme cu el. La mine a mers brici. KIS consuma resurse o gramada, dar nici nu NIS-ul nu ti-e rusine.

 10. sorin

  eu am avut instalat de 2 ori bitdefender si mi-a omorat calculatorul atrebuit sa il formatez , acum am kaspersky ,ce sa zic 101% si ca nota 11 cu felicitari bravo lor.

 11. Qlimax

  @Catalin In momentul in care spui, din punctul meu de vedere, parerea mea este….sasmd…atunci poti spune ca vb in numele tau. Cand spui : Quote “am avut instalat bitdefender IS 2011 si m-au omorat bug-urile ; Se lupta practic cu sistemul de operare ; ca functionalitate a fost praf.
  Am folosit Norton IS 2010/2011… si pot spune ca “l-am prins pe dumnezeu de picioare” ; a fost impecabil.” atunci esti subiectiv si intr-adevar poti sa spui ca Emil Boc vb prin tine. Peace!

 12. mateo

  Ce ma intereseaza la un antivirus? Sa se intelega bine cu sistemul…si nu prea prietenos cu virusii. KIS desi s-a inteles bine cu sistemul (nu ma pot plange)…nu “citea” virusi (pe care eu ii stiam ca sunt virusi) si pe care alte solutii i-au citit fara probleme (printre ele si bitdefender). Mie bitdefender nu-mi “rupe” sistemul…ceea ce a facut NIS 2010/2011.

 13. Alex

  @Mateo, vrei sa spui ca NIS 2011 consuma mult?. Cred ca glumesti sau nu l-ai testat, sa stii ca e foarte light si e cam in toate testele in top 4.

  1. mateo

   Da.Tocmai ca l-am testat de mai multe ori. Mi-a inghetat sistemul. Si am 4GB ram. In schimb KIS si Bitdefender s-au comportat excelent. Nu am zis de NIS ca e slab…dar nici grozav

 14. basano

  KIS e mult mai bun indiferent de aceste rezultate oferite de AV-Test.org…..

  1. maurizio

   @basano Unde e bun KIS? Poate doar in reclame…:)))))) Pe pc nu recunoaste virusi din 1900 toamna… :)))) =))))))

 15. Catalin Pop

  Eu folosesc Comodo Internet Security si stiu sigur ca acest test nu prea pare a fi legitim … daca produsele au fost testate cu setari implicit de ce comodo e asa de slab ? Toate fisierele ce nu le cunoaste sunt puse in sandbox …

  Sa zicem ca e asa cum zic ei (ceea ce este o prostie) … de ce testele acestea sunt diferite de cele de la av-comparatives ?

  Daca BitDefender e asa de bun cum de GData / F-Secure nu sunt la fel de bune ca pana la urma folosesc motorul BitDefender + alte motoare ?

  BitDefender are protectie 100% (asa arata din raportul individual), de cand avira este asa de slab ?

  In incheiere daca BitDefender e asa de bun inseamna ca la urmatoarele teste AV-Comparatives o sa fie in top 3 ? Peste Avira / GData / Kaspersky …

 16. Relu80

  Salut! parerea mea e ca bitdefender e cel mai bun pentru majoritatea sistemelor, asa cum altii au zis, pe sistemele lor BD le creaza probleme si deaceea folosesc altceva care li se pare mai bun. Eu am avut 4 AV-uri cu licenta, BD, KIS, Avira, AVG si sincer bitdefender si avira cred ca sunt cele mai bune, bafta.

 17. ray

  testul cred ca a fost facut romaneste adica vrajeli avira unde e? in testele av comparativ e printre 3 aici nu apare

  1. Nick
   1. happyday

    looooooolll …trebuia sa pozezi si oaia care vine s-o pasca man 😆 😆

Leave a Reply