Internet Explorer 9 este cel mai sigur browser

Studiile efectuate de NSS Labs arata ca cel mai sigur browser este Internet Explorer 9 deoarece are cel mai bun scor in testele anti-malware. Potrivit studiului, acest lucru se datoreaza tehnologiilor Smart Screen Filter si Application Reputation.

Internet Explorer 9 a avut cele mai bune rezultate in blocarea atacurilor malware, depasindu-si cu mult principalii competitori ca Google Chrome 10 si Firefox 4.

cel mai sigur browser

Securitatea Internet Explorer 9 impotriva softurilor malitioase functioneaza prin doua parti. Pe de o parte Smart Screen Filter blocheaza linkurile periculoase si pe cealalta parte Application Reputation stopeaza lansarea aplicatiilor nesigure.

Potrivit testelor, Smart Screen Filter, primul nivel de protectie al Internet Explorer 9, a reusit sa blocheze 92% din elementele malware descoperite.
La randul lui, sistemul Application Reputation a marit rata succesului la 100%.

Potrivit testelor, cel mai slab browser din punct de vedere al protectiei anti-malware este Opera 11. Acesta a avut o rata de succes de 5 procente. Topul celor mai sigure browsere este completat de Safari 5, Chrome 10 si Firefox 4 care au blocat fiecare 13% din intrusi.

Studiul realizat de NSS Labs a realizat testele doar pe saiturile care incercau sa insele utilizatorii pentru a-i determina sa instaleze aplicatii periculoase, fara a lua in considerare vulnerabilitatile browserelor.

Publicul tinta este format in special din utilizatori din Europa iar lista de URL-uri periculoase a fost realizata din mesajele Spam primite pe e-mail, mesaje instant si posturi din retelele sociale.

NSS Labs este o companie independenta de cercetare a securitatii fondata in 1991 in Canada care furnizeaza de asemenea teste ale programelor si aplicatiilor online. Este una din cele mai cunoscute companii care masoara calitatea privind performanta caracteristicilor internetului. Opinia lor este foarte importanta deoarece rezultatele testelor asupra produselor se bazeaza pe actiuni adecvate si nu pe sondaje sau opinii.

Security Evangelist

14 responses to “Internet Explorer 9 este cel mai sigur browser”

 1. sim72

  IE este de departe cel mai sigur browser “fara a lua in considerare vulnerabilitatile browserelor.”
  Interesant studiul facut de NSS Labs

  1. Gigi

   Ai mult mai multe sanse sa iei un virus prin drive-by-download decat sa intalnesti un exploit.

 2. Claudiu Alex

  Stiam ca IE 9 e cel mai sigur. Oricat ar tipa sustinatorii celorlalte browser-e web, de data asta Microsoft a dat lovitura.

 3. unu

  Am testat si eu browserele acum ceva timp si confirm ca IE9 sa comportat cel mai bine. Am luat de aici link-urile de test: https://www.nuvajucati.com/mdl.php

 4. mateo

  crezi? 😀

 5. andrei

  Google Chrome a trecut de versiunea 12…
  iar Firefox de versiunea 5. Iar complicii Microsoft vin si compara ie9 … cam suspect raportul avand in vedere ca realitatea infirma cele “descoperite” de ei.

 6. Radu FaraVirusi(com)

  NSS Labs nu este o firma cu totul independenta si personal nu sunt de acord cu rezultatele acestei evaluari postate de Gigi.

  Google Chrome este de departe cel mai sigur browser, dovada sta si faptul ca nu s-a reusit “spargerea” lui pana acum, pe cand la alte browsere bug-urile sunt destul de multe.
  Asta se datoreaza politicii foarte bune Google de a remedia in timp rapid orice problema aparuta.

  Pe de alta parte Google foloseste sandboxing-ul, care va izola aproape orice amenintare puteti intalni online, fara a fi rulata in PC-ul vostru. Niciun alt browser nu o face.

 7. Claudiu Alex

  Radu, da-mi voie sa fac o mica corectie. Google Chrome nu a fost spart pana acum pentru ca nimeni nu a incercat inca sa o faca. Bug-uri de securitate are ca orice alt soft. Iar IE 9 este , in comparatie cu alte browsere, poate printre cele mai rapide si securizate. In plus este singurul care are accelerare hardwarwe. Am fost pana acum un fan infocat Opera, dar sa recunoastem si sa fim obiectivi, in momentul de fata IE 9 la securitate si tehnologii este peste celelalte browsere.

  1. Radu FaraVirusi(com)

   @Claudiu Alex: Ba au incercat foarte multi. A fost chiar si o competitie pe tema asta si cei care reuseau primeau bani.

   1. Gigi

    Ce-ai facut cu banii?

 8. BlueStrut

  Urmat de IE8…trebuia pus la sectiunea “fun”.

 9. alex

  normal ca ie9 e primul pentru ca NSS Labs e sponsorizat de Microsoft :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.