Suita Kaspersky Small Office Security, premiata de Virus Bulletin

kaspersky small office securityKaspersky Lab, lider in furnizarea de solutii pentru managementul securitatii informatice, anunta ca suita Kaspersky Small Office Security (KSOS) a obtinut rezultate foarte bune in urma primului test realizat de o autoritate independenta. Solutia Kaspersky Lab, creata pentru a proteja infrastructura IT a companiilor mici, a obtinut certificarea VB100 din partea publicatiei britanice Virus Bulletin.

Evaluarea celor peste 40 de solutii de securitate – apartinand mai multor producatori si destinate atat companiilor, cat si utilizatorilor individuali – s-a derulat pe o platforma Windows Server 2008 R2. Fiecare suita a participat la diferite niveluri de testare, inclusiv cele de scanare la cerere (on-demand), in timp real (on-access) si evaluare retrospectiva. De asemenea, au mai fost luate in considerare impactul solutiei de securitate asupra resurselor de sistem si viteza de scanare a arhivelor.

„Kaspersky Small Office Security a obtinut un scor de 100% la testele de scanare la cerere si in timp real, fara niciun rezultat fals-pozitiv”, spune Nikita Shvetsov, Director Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. „În urma evaluarii retrospective, rata de detectie totala obtinuta de KSOS a fost de 95,27%, in timp ce media pentru toate solutiile de securitate a fost 82,79%. Am depus eforturi considerabile sa cream o suita de securitate care sa protejeze infrastructura IT a unei companii mici, iar eficienta ei este acum dovedita de rezultate obtinute in primul test independent”, incheie acesta.

Expertii Virus Bulletin au apreciat interfata grafica intuitiva a suitei Kaspersky Small Office Security, precum si optiunile de reglaj fin al setarilor produsului. În plus, acestia recomanda solutia de securitate pentru performanta ridicata, in special in timpul scanarilor repetate, precum si pentru impactul minim asupra memoriei RAM.

Pentur un sumar al testului derulat de publicatia Virus Bulletin, accesati: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/test?recent=1.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Suita Kaspersky Small Office Security, premiata de Virus Bulletin”

  1. mateo

    KIS nu-mi incetinea sistemul si pot spune ca s-a integrat f bine…numai ca era “prietenos” cu virusii…:D

  2. Florin

    @Mateo. Cred ca depinde si ce setari i-ai facut… daca te uiti in testele comparative, KIS puncteaza foarte bine de fiecare data.

Leave a Reply