Vulnerabilitate critica in laptop-urile Apple care duce la explozia bateriei !

apple batteryCercetatorul de securitate Charles Miller a descoperit o gaura de securitate extrem de periculoase la toata gama de baterii ce echipeaza MacBook-urile Apple. Problema este la firmware-ul microcontrolerelor, care poate fi exploatata folosind parolele ascunse intr-un update din 2009. Acesta fusese destinat sa remedieze niste probleme ale acelorasi baterii MacBook.

Chipurile bateriilor sunt livrate cu parolele implicite, astfel ca oricine le descopera poate controla firmware-ul chipului respectiv putand face aproape orice: de la stricarea bateriei pana la instalarea unor virusi care vor infecta calculatorul indiferent de cate ori va fi formatat si chiar poate cauza supraincalzirea bateriei si explozia acesteia.

Miller planuieste sa prezinte descoperirile sale la Conferinta Black Hat din luna august, alaturi de o solutie pentru a evita aceasta problema.

Mai multe detalii pe https://blogs.forbes.com/andygreenberg/2011/07/22/apple-laptops-vulnerable-to-hack-that-kills-or-corrupts-batteries/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Vulnerabilitate critica in laptop-urile Apple care duce la explozia bateriei !”

  1. Black Google

    V-ati gandit vreo clipa ca ar putea fi o “Scapare” intentionata? Daca o feri un produs bun cu o garantie de vreo 20 de ani atunci ce mai vinzi? Vorbiti de virusi, dar fara ei cum s-ar mai vinde antivirusii? Ce s-a inventat mai intai virusul sau antivirusul? Apropos… am avut onoarea sa ajung aici prin intermediul unui altfel de “virus” denumit Spam… nu ma deranjeaza dar ma distreaza ipocrizia! Mult succes in continuare… Spamul este o solutie eficienta daca e folosita in mod profesionist!

    P.S. In general marile companii folosesc exact ceea ce interzic “micilor” utilizatori: virusi, spam-uri etc

Leave a Reply