BitDefender Mobile Security BETA se actualizeaza – Evaluare FaraVirusi.com

Pe la mijlocul lunii mai, era lansata versiunea Beta a produsului BitDefender Mobile Security pentru Android (smartphone si tablete).

“Sistemul de operare Android deschide multiple posibilitati dezvoltatorilor de aplicatii. La fel cum si noi am beneficiat de aceste avantaje atunci cand am dezvoltat Mobile Security, si hackerii se bucura de aceleasi posibilitati. Aceasta este explicatia faptului ca troienii de Android s-au raspandit exploziv, regasindu-se pana si in Android Market. Desi au fost inlaturati, optiunea de a instala aplicatii nesemnate inca exista si creeaza o serie de probleme de securitate pe care dorim sa le rezolvam cu ajutorul Mobile Security”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer al BitDefender.

Astazi, acest produs a primit un update important ajungand la versiunea 1.1.178. Cele doua functii noi introduse sunt: Anti-Theft si SD Card Scanning.

bitdefender mobile security beta

De aceea am decis sa facem o evaluare preliminara a acestui produs de securitate pentru telefoanele care ruleaza Android.
Trebuie remarcat ca produsul este inca in testare Beta, deci mici probleme pot aparea in timpul rularii sale. La noi, a “murit” imediat dupa prima rulare, dar probabil ca va fi remediata aceasta problema pana la versiunea finala.

bitdefender mobile security

Aplicatia consuma foarte putine resurse, un mare plus fata de concurenta care din pacate au un impact pronuntat asupra duratei de viata a bateriei. Doar Netqin mai foloseste la fel de putine resurse.

Programul ofera functii complete de securitate: Scanare antivirus, Security Audit, Anti-Theft, Web Security.
Scanarea antivirus este foarte rapida, comparand produsul cu ceea ce ofera concurenta. Pe de alta parte, scanarea la cerere se bazeaza doar pe motorul Cloud, ceea ce poate fi o problema serioasa pentru cei fara conexiune permanenta la internet. Fara internet, scanarea nu se produce.

Legat de rata de detectie, este una destul de buna, dar se poate si mai bine: dintr-un set de 46 de virusi scanati, BitDefender a detectat 38. Comparativ, Dr.Web a detectat 44, iar Netqin – 34.

scanare
Security Audit verifica permisiunile oricarei aplicatii de a se conecta la internet, a-ti accesa SMS-urile sau informatiile private si te avertizeaza cu privire la acest lucru.
Anti-Theft este o functie deosebit de utila, care actioneaza in momentul in care telefonul este pierdut. Poate sa-l localizeze prin GPS sau il poate bloca\sterge de la distanta.

bitdefender security audit

Nu in cele din urma Web Security scaneaza in timp real paginile de internet accesate pentru a preveni atacurile web de tip phishing, malware.

Concluzii:
Argumente PRO
– aplicatie (inca) gratuita
– consum redus de resurse
– scanare rapida
– protectie adecvata online
– functii complexe, produs complet

Argumente CONTRA
– inca in stadiul de testare Beta, poate contine bug-uri
– protectia in timp real nu functioneaza fara o conexiune activa la internet
– fara protectie la dezinstalare, cand modulul Anti-Theft este activ
– scanarea la cerere nu se poate realiza fara o conexiune activa la internet
– nu poate procesa toti virusii detectati odata, ci doar manual, pe rand

Pentru a testa acest produs accesati pagina oficiala:
https://m.bitdefender.com/
Pentru a raporta bug-urile intalnite, accesati site-ul:
https://bdmobilesecurity.betaeasy.com/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

21 responses to “BitDefender Mobile Security BETA se actualizeaza – Evaluare FaraVirusi.com”

 1. Red9

  Sa speram ca macar la acest capitol BitDefender-ul va face o miscare indrazneata, luand fata competitorilor. Pe segmentul principal, cam isi pierde din valoare. OFFTOPIC: Review-ul este foarte ok, lecturarea chiar placuta.

  1. Moflea

   Red9, de ce crezi tu că Bitdefender pierde din valoare pe segmentul principal? Eu văd că de la începutul anului sunt primii în toate testele..

   1. virus2009

    o fi ei in testele care le vezi tu dar in cazul real nu asi crede , parerea mea , cind ar trece ei la detetie pe G-Data desi foloseste motorul lor si cel de la avast , din prima trebuia sa iti dai seama , sa nu mai mentionam de avira , kaspersky , norton , atunci sa se laude cu produsele de top ca concurenta , sa isi rezolve problemele cu programul in sine si pe urma cu detectia , problemele sunt in curtea lor , dar sa mai vorbim de viruisii existenti .

 2. victor

  Am folosit si eu KIS…si desi l-am instalat cu interes…am fost dezamagit! Tot ceea i-am dat ca test…nu a recunoscut! Detectia lui nu trece de 75%!.Prea multa reclama pt un produs nu prea stralucit..Sub Bit,Norton,Avira,Bullguard…si bineinteles G-Data!

 3. alin

  De acord si eu ca detectia lui KIS nu e grozava. Altii peste el.

 4. virus2009

  am tinut nu pina demult 3 softuri care puteam sa aflu parolele de pe conturi din browser, email-uri daca erau salvate , ideia e ca alte programe antivirus , genul avira,avast,bitdefender le stergeau imediat , kaspersky noo , am trimis fisierele catre ei si raspunsul primit a fost urmatorul: nu putem sa il adaugam in baza noastra de virusi , deoarece sunt programe ce nu afecteaza cu nimic pc-ul ,
  Ideia e modul cum sunt folosite , in scop bun sau rau , daca testati kaspersky pe asemenea fisiere nu o sa primiti rezultat bun fata de altele , cred ca ati inteles ( alin , victor).

 5. alin

  Mie mi-a placut firewall-ul…dar in rest……

 6. Red9

  Si eu sunt de acord 100% cu Kaspersky IS. Singurul lui dezavantaj este ca e prea scump, si desi ofera o protectie avansata, este cam mult pentru puterile unora dintre noi. Stiu ca Bitdefenderul este ceva mai ieftin, dar la ce ofera pe principalul segment… zic pas! Raman la Avast-ul meu pana in 2014…

 7. alin

  @red9: bitdefender are detectie superioara KIS…si ce protectie avansata ofera KIS daca nu detecteaza virusi? 😀 Daca ar merita sa-l cumpar…nu ar fi prea scump pt mine. L-am folosit 2 luni. Cu licenta. Si m-a convins. :)) Merita sa dai bani pe softuri care intr-adevar iti ajuta pc-ul.

  1. Red9

   Atunci de ce fiecare PC pe care am pus BD a fost ingenuncheat? Si chiar cu Windows 7… Uninstall-ul a fost teribil, uneori m-am ales si cu clienti care se plangeau de timpii de rapuns, atat ai PC-ului, cat si pe net!

  2. virus2009

   @ alin
   vorbesti ca si copiii care viseaza jucarii , in prima faza esti tu ca user si dupa aia av-ul , oricum av-ul instalat de cu 99.99% peste capacitatea de informare in domeniu , asa cred nu o spun in nume de rau sa te superi dar asa pare , multi il doresc dar au o problema din cauza pretului de achizitie si tu ce porumbei scotii , cind se putea folosi acele key pe la versiunile 6 tare bun mai era , acuma ca sunt blocate si merg doar cele platite nu mai e bun produsul .

   1. happyday

    “oricum av-ul instalat de cu 99.99% peste capacitatea de informare in domeniu”…huh?
    mai fa o incercare, ca io n-am priceput o iota din ceea ce ai barait tu aicea. 🙂

    1. bcman

     @hd
     Exact asta voiam si eu sa spun 😛

 8. Sorin

  Legat de resursele consumate, inteleg ca BitDefender Mobile Security consuma foarte putine resurse. Am si eu o intrebare pentru cunoscatori, mai exact o comparatie a acestui produs, cu AVG Mobilation for Android. Care dintre cele 2 produse au un consum mai mic de resurse, si eventual care face treaba mai buna?

 9. unu

  pt o protectie free si foarte eficienta recomand: Avast free+Comodo firewall+WOT+ Bitdefender trafficlights

  1. bcman

   Dar de ce nu ne recomanzi: Avast+Avira+comodo+outpost+spamhilator+wot+noscript+winpatrol+threatfire si + vreo alte 10 programe?

 10. Red9

  Mai degraba procedati cum am facut eu:
  1. Gasiti 4 prieteni care au nevoie disperata de antivirus
  2. Se merge apoi pe site-ul Avast Romania
  3. Se comanda Avast Internet Security pentru 5 utilizatori
  4. Puneti cate 125 de lei fiecare
  5. Conform promotiei, aveti Avastul 3 ani, deci pana in 2014, asta insemnand cate 41,(6) lei/an (!!!!!!!!!!!!!!!)
  6. Gata cu durerile de cap!
  … si ca sa parafrazez un meme foarte popular:

  7. ………
  8. PROFIT?!?

 11. virus2009

  puteti profita si de aceasta promotie https://www.bestantivirus.ro/

 12. Sorin

  @Radu: recomanda-mi te rog un program antivirus pentru android care sa consume putine resurse, sa fie bunicel si eventual cu protectie in timp real fara a avea o conexiune de internet activa.

Leave a Reply