Stop pedofililor online – O campanie pentru un internet mai sigur pentru copii

stop pedofiliei online
Pedofilii s-au mutat din parcuri si curtea scolii pe Internet. Aproximativ 14,6 milioane de copii de pana in 17 ani sunt conectati la Internet in toata lumea, la orice ora.
Pentru pedofilii care isi cauta victimele pe Internet, Europa este locul ideal de distractie.

Copiii sunt in pericol. Li se mai spune “groomeri online” – sunt acei pedofili care se imprietenesc cu copii si adolescenti cu unicul scop de a-i abuza sexual – si se folosesc de spatiul ciberenetic pentru a ademeni copiii din Europa. A venit timpul ca parintii, impreuna cu opinia publica, sa se alieze pentru a face din Internet un loc mai sigur pentru utilizatorii tineri. Ei au nevoie de o modalitate simpla prin care sa ceara ajutor in caz de nevoie.

Luna aceasta Reader’s Digest lanseaza o campanie intitulata Siguranta pe Internet, printr-un amplu articol despre pradatorii online. Expunem aceasta problema extrem de raspandita si oferim sfaturi esentiale si actualizate despre ceea ce pot – si trebuie – sa faca parintii si societatea pentru a opri aceasta practica nociva. Citeste Sedusi online.

Alte detalii pe site-ul oficial al campaniei, la adresa: https://www.protectchildrenonthenet.com/ro/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Stop pedofililor online – O campanie pentru un internet mai sigur pentru copii”

 1. marius

  un demers foarte bun,aproape ca nu exista adolescenti care sa nu fie fascinat
  si pasionat de internet,totusi acestmediu virtual are destule pericole
  unul dintre ele este cel ce se trateaza in acest articol
  si nu este de loc de neglijat,este bine ca adolescenti sa fie pusi in garda si informati cat mai bine

 2. Red9

  Cate cazuri sunt cunoscute? Citesc despre “turma” de pedofili online, dar niciodata nu am vazut o stire concludenta despre un caz. Sau poate nu folosesc Google bine! :))
  Oricum, initiativa este de apreciat. Sa vedem si cate roade va da.

 3. George

  nu cred ca pt baieti ar fi vreo problema :))

 4. Mira

  Asa este, Internetul poate fi un adevarat loc de joaca plin de pradatori. De la furtul de identitate, violenta online si pana la pedofili care pandesc o oportunitate, mediul online le are pe toate. Pentru a-i putea ajuta pe copii si pentru a-i putea informa trebuie sa fim noi, adultii, informati mai intai.

  Un bun loc de informare asupra pericolelor online si asupra modalitatilor de a le evita sau combate este site-ul http://www.sigur.info. Aici veti gasi informatii si ajutor daca sunteti intr-o situatie neplacuta online.

Leave a Reply