AVG a picat testul Virus Bulletin pe luna august 2011

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

Luna aceasta, august 2011 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows Vista SP2 x64 Business Ed, la care au participat nu mai putin de 48 programe antivirus.

Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild – ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul la acest test:

AhnLab (2 alarme false)
AVG  (7 alarme false)
Comodo  (4 alarme false)
eEye (Blink) (6 alarme false)
EmsiSoft Anti-Malware (2 alarme false)
Ikarus (2 alarme false)
Norman (3 alarme false)
PC Tools (16 alarme false)
Kaspersky Small Office Security (1 alarma falsa) – Kaspersky Internet Security 2012 a trecut testul !

Alte produse testate: (Avira, avast!, ESET NOD32, BitDefender, Bullguard, F-Secure, Kaspersky, Sophos, VirusBuster etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.

Alte detalii si rezultatele complete le gasiti aici: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/test?id=165

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

15 responses to “AVG a picat testul Virus Bulletin pe luna august 2011”

 1. virus2009

  parca AVG a picat testul , acuma il lauzi ca a primit distinctia VB 100% , poate nu mai vad eu bine 😆

 2. ocsi

  Vedeti si graficul aici (se refera la perioada feb-aug 2011):
  https://www.virusbtn.com/vb100/latest_comparative/index

  1. ocsi

   De subliniat faptul ca Fortinet a obtinut un rezultat bun. E bine de stiut pentru ca are o versiune gratuita de tip “Internet Security” (in care firewall-ul este foarte bun). Astfel poate deveni o solutie gratuita fiabila pentru cei interesati.

 3. bcman

  Tu ziceai de Comodo ca a picat ( 4 alarme false) si apoi spui ca au primit distinctia VB100%

 4. virus2009

  https://photobase.ro/di-EMYK.png de fiecare data cind ma uit acolo si vad ma bufneste risul 😆

  1. BlueStrut

   Pe mine ma bufneste rasul cand ma uit la unul din linkurile din toolbarul tau.

 5. Valigw

  @virus2009, am observat ca Eset, este preferat de “cei de moda veche” probabil au ramas cu ideea ca e bun si chiar era, din pacate asta se intampla insa acum muulti ani !

  1. happyday

   nu-mi zi, stiu vreo doua babatii care au pierdut contactul cu timpul si se incadreaza in categoria “fan eset”. 😆

 6. iulian

  sunt destul de optimist cand vb de eset5 🙂
  Cunosc aceast AV de la vs 2.7 cand sa activa cu acel patch de 50 de ani :)), totusi nu pot afirma ca in toata aceasta perioada am folosit doar eset dar pe mine cel putin doar o sg data ma dezamagit pe la vs 3

 7. lucian

  Am folosit cam tot ceea ce e in top sau popular…si acum am revenit la NIS. Detectie + devirusare f buna. Firewall f bun. Ca defecte uneori mai trage lapt in jos. Bine mai ia si decizii aiurea…deocam insa nu a fost cazul . 😀 Sper ca versiunea 2012 sa fie putintel mai usoara. Putin..daca s-ar putea. 😀

 8. Valigw

  @lucian ai facut cea mai buna alegere si ca performanata: https://www.faravirusi.com/2011/08/21/test-in-dinamica-al-suitelor-de-securitate-martie-iunie-2011/
  si ca minim de resurse consumate: https://www.faravirusi.com/2011/08/14/impactul-produselor-de-securitate-asupra-performantelor-pc-ului-test-av-comparatives-iulie-2011/
  Si eu folosesc tot NIS 2011, NU EXISTA alta solutie mai buna in acest moment=parerea nu este numai a mea !
  Am incercat si FSecure, Avast, GData,Kaspersky, Bitdefender, Panda, etc, sunt solutii foarte bune, dar Norton e si mai bun.

 9. anonimu

  mdaa…..1)dc apare sus titlul ‘AVG a picat testul Virus Bulletin pe luna august 2011’ dak se face referire la mai multe Av-uri care au picat acest test…adik putea sa scrie ‘urmatoarele av-uri au picat testul X’…adik s-a pus acel titlu doar asa sa se faca publicitate negativa AVG-ului???…..si….2)am avut virusi pe care avg ia eliminat cu succes..pe cand am incercat si cu kaspersky .avast sau avira sa fac acelasi lucru stiind k am un virus dar…nu a mers…asa k descarcati avg testatil si apoi dativa cu parerea!!!(sunt de parere k acest articol -prost de altfel- s-a facut doar pt. defavorizarea avg-ului in ciuda faptului k adevarul e altul ;);)

 10. vraciul05

  Buna Seara tuturor impatimitilor IT!

  O mica – mare problema : AVG nu a picat testul VB din pricina detectiei in sine (coduri virale/malitioase reale nedetectate), a desinfectiei/quarantinarii (Virus Vault)…ci a FP (False Positive).
  Preferam o usoara paranoia in aceasta forma, decat lipsa detectiei.
  Mai mult, stim cu totii ca AVG este destul de flexibil in a configura blocarea/permiterea fisierelor detectate ca si virusate- iar userii au posibilitatea de a testa corectitudinea detectiei prin folosirea motoarelor scan online si a uneltelor corolare (de tip Superantispyware, MalwarebitAntimalware, Dr.Web CureIT – ca fiind cele mai cunoscute si uzitate).
  Totodata, FP in detectia unei SINGURE luni calendaristice nu distruge buna reputatie a unui bun antivirus (in speta AVG) si nici munca sustinuta a unei echipe de development dedicate- care ofera o varianta free foarte buna pt protectia internautilor. Deseori aceste FP sunt “asezari” ale motoarelor de detectie/desinfectie (antiviral engine), a algoritmilor de detectie folositi de catre scanarea/motorul comportamental (euristic) al antivirusului testat (AVG, in cazul nostru) s.a.
  Va Multumesc!

Leave a Reply