NEWS ALERT: Membrii ai armatei americane, victimele unei scurgeri majore de informatii

Bitdefender, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, a descoperit o scurgere majoră de informaţii, în urma căreia au fost sustrase peste 20,000 de parole, date de înregistrare şi adrese de e-mail  ale unor membri din mai multe agenţii guvernamentale, corporaţii şi ai armatei SUA.

Informaţiile, aparţinând „Giganţilor Armatei SUA, Guvernelor şi Corporaţiilor” au fost furate de la o companie specializată în organizare de evenimente şi făcute publice, conform unui articol postat pe blog de către autorul atacului, Thehacker12, care se auto-proclama drept “hacktivist împotriva oamenilor Corupţi şi Nedrepţi din India”.

“Orice problemă legată de protecţia datelor confidenţiale din agenţii guvernamentale este un punct sensibil, pentru că poate destabiliza încrederea pe care oamenii o au în instituţiile publice – mai ales dacă vorbim de compromiterea datelor personale”, este de părere Sabina Datcu, Bitdefender E-Threats Analysis and Communication Specialist, cea care a descoperit articolul.

Incidentul se adaugă unei liste mai lungi de cazuri de scurgeri de informaţii şi de divulgare a unor informaţii confidenţiale, revendicate în ultimele luni de o serie de grupări infracţionale, precum LulzSec sau Anonymous. Cu toate acestea, autorul incidentului se descrie pe sine ca fiind un “suporter al AntiSec” şi nu un membru al acestei grupări. Membrii mişcării AntiSec (Anti Security Movement) pretind că luptă împotriva comunităţilor de securitate pe internet şi a publicării tuturor exploit-urilor şi vulnerabilităţilor identificate de acestea.

“Deşi autorul acestui atac neagă orice afiliere cu grupările de hackeri, practic faptele sale susţin aceeaşi cauză – a atacurilor informatice ca declaraţie publică anti-sistem”, este de părere Cătălin Coşoi, Head of Bitdefender Online Threats Lab.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply