[Alerta] Site-ul download.com introduce un installer propriu cu toolbar-uri si modificari nedorite ale sistemului

Popularul site de descarcari https://download.com (sau https://download.cnet.com) a operat recent niste modificari total nedorite si fara niciun sens pentru utilizatori.

Pe scurt, majoritatea programelor pe care le descarcati de acum inainte de pe acest site vin la pachet cu un toolbar nedorit, modificarea paginii de start a browserului si schimbarea motorului de cautare cu Bing, MSN sau Babylon (?!).

Daca doriti sa descarcati un program oarecare veti vedea ca nu mai are cativa MB, ci doar circa 800 kb, intr-un installer propriu CNET, cu semnatura digitala CBS Interactive.

download.com toolbar crap

Mizand pe naivitatea si monotonia unei instalari de tip “Next, Next… Finish”, multi nu vor vedea ca cei de la download.com le baga pe gat toate modificarile amintite mai sus, cand ei doareau sa descarce un simplu program dintr-o sursa “de incredere”.

download.com installer

Puteti descarca si programul simplu, fara aceste modificari nedorite, insa link-ul este mic, sub butonul mare si verde “Download now” si este disponibil doar daca va faceti un cont pe site-ul download.com.

Parca download-urile de programe erau mai simple, nu?

FaraVirusi.com va recomanda doua surse de incredere pentru descarcari: FileHippo.com si Softpedia.com. Evitati site-urile care nu isi respecta utilizatorii.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “[Alerta] Site-ul download.com introduce un installer propriu cu toolbar-uri si modificari nedorite ale sistemului”

 1. Postolachi Dumitru

  Si eu recomand FileHippo doar ca acolo gasesti doar o selectie de software.

 2. virus2009

  am probat ce zici , am folosit mozilla si nu am intimpinat asa ceva , totul decurge normal ca si pina acuma , se descarca programul dorit cu dimensiunea normala fara altceva pe linga el la descarcare , inainte sau dupa

 3. virus2009

  din scurt am descarcat: avira ,avast , virtual dj , photo skype ,etc,…. din categoria software security , si altele , se descarc normal ca dimensiune , nu vad numic ciudat .
  Poate nu am nimerit eu unde trebuie ,dar acel toolbar nu am intilnit unde am navigat prin site sa descarc ceva si sa imi bage pe git asa ceva .
  Ramine sa mai studiez cazul.

  1. ocsi

   Vezi download Agnitum Outpost Security Suite Free. La asta e asa cum spune Radu. La cele exemplificate de tine, intr-adevar este download normal.
   Nici eu nu inteleg. Poate la fisiere mai mari?!

 4. Colonelul

  Daca nu ai cont pe download.comt se intampla ce spune Radu. Am incercat sa descarc Auslogics Disk Defrag si-mi descarca cnet_disk-defrag-setup_exe care are 443 kb.

 5. virus2009

  asa se pare la cele 2 exemple de mai sus mentionate

 6. Paul

  @Radu

  Bing.com este vulnerabil la XSS, Prin aceasta vulnerabilitate un “atactor” poate executa un cod arbitrar in browserul victimei.

Leave a Reply