[Alerta] DroidDeluxe – virus nou care face root telefonului tau Android

Dupa descoperirea virusului GingerMaster o echipa de cercetatori, in colaborare cu NetQin, a identificat un nou malware — DroidDeluxe — cu un exploit de root pentru telefoanele Android.

Virusul pretinde ca are capacitatea dea a recupera din telefon parolele utilizatorilor. Dar, in loc sa foloseasca niste cai legitime de a accesa informatiile de logare ale utilizatorului, “programul” va face rootarea telefonului, intr-un mod cu totul silentios. Metoda de a roota telefonul este bazata pe exploit-ul Rageagainstthecage/Zimperlich (care a fost utilizat in mod similar si de DroidDream,BaseBridge, si DroidKungFu).

Acest virus nu ofera nici pe departe functia de a recupera parolele. In schimb, dupa rootarea telefonului, face accesibile oricui anumite fisiere cu datele de logare ale utilizatorului. Ulterior, in mod similar zHash, creeaza imediat o bresa in telefon facandu-l accesibil altor aplicatii care pot trece usor de masurile de securitate din Android.

Pentru protectia telefonului tau Android, recomandam NetQin Mobile Security, produs gratuit, cu actualizari zilnice si fara impact asupra resurselor telefonului sau bateriei.

Pentru alte detalii despre DroidDeluxe, accesati site-ul: https://www.csc.ncsu.edu/faculty/jiang/DroidDeluxe/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “[Alerta] DroidDeluxe – virus nou care face root telefonului tau Android”

  1. BlueStrut

    Ce legatura avea numele aplicatiei cu ce face?

Leave a Reply