Linux Kernel.org a fost spart de hackeri

LinuxCredeati ca Linux e imbatabil? Ei bine, nu-i asa. Site-ul The Linux Kernel Archives a fost spart luna trecuta si inca nu a fost repus in functiune.

Bresa a fost descoperita pe 30 August. Aparent, intrusii au obtinut acces la root prin intermediul unui cont compromis. Metoda exacta nu este cunoscuta inca dar se pare ca fisierele OpenSSH au fost sparte si inlocuite cu unele malitioase.

Un troian a fost adaugat la startup iar erorile care faceau referire la un program neinstalat au semnalat bresa. Totusi, nucleul propriu-zis al Linuxului nu ar fi fost compromis.

Sursa

Security Evangelist

7 responses to “Linux Kernel.org a fost spart de hackeri”

 1. bcman

  “Credeati ca Linux e imbatabil? Ei bine, nu-i asa.”
  “intrusii au obtinut acces la root prin intermediul unui cont compromis”

  Alt articol facut la misto, doar pentru reclame. Deci atacatorii au avut acces la un cont pe acel sistem (vina posesorului contului), iar apoi “si-au facut de cap”. Dar cu cateva randuri mai sus zici de Linux ca nu e imbatabil. Ai dreptate, nimic nu e cu adevarat sigur (niciun OS, niciun soft etc.) dar afirmatia pe care ai folosit-o ca sa motivezi acest lucru indica alt ceva: utilizatorii sunt neglijenti, iar neglijenta lor duce la atacuri care au ca target sistemul detinut de acel utilizator.

 2. clawname

  Da…tocmai asta e chestia….totul a pornit de la acel acount…desi pana la urma nimic nu e imposibil de spart…pana la urma :))

 3. Gabi
 4. Cezar

  Bai Gigi, de pe 31 August si pana pe 16 Septembrie cam cate zile sint ?

 5. virus2009

  parerea mea e in felul urmator , nu supar pe nimeni , cind vor ajunge sistemele linux la numarul ca 1 virus /sec. sa atace sistemul mai vorbim .
  Intradevar sunt virusi pentru sistenele linux dar sunt in numar foate limitat , daca sunt lansati afecteaza sistemul , diferenta e colosala intre cele 2 sisteme (windows,linux) .
  Daca o gindim legal e din nou diferenta , licenta pe banuti si free , care viseaza ca un pc se tine numai pe jocuri se inseala .
  Ce se face in windows se poate poate face si in linux .
  ” prietenii stiu de ce”
  amatorii sa se abtina , nu fac vorbesc aiurea sa ma aflu in treaba .

  1. Gabi

   Sa fim seriosi! Ce se face in Windows, nu se poate face in Linux si reciproca e valabila si se aplica.
   Cine lucreaza cu cele doua sisteme, stie. Pentru cine cunoaste! 😛

Leave a Reply