Suita Kaspersky Internet Security, certificata Advanced+ de catre AV-Comparatives

av-comparativesSuitele de securitate Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Internet Security 2012 au primit certificarea Advanced+, din partea laboratorului independent AV-Comparatives. Aceasta a fost obţinută în urma rezultatelor foarte bune în testele dinamice derulate de AV-Comparatives în al doilea trimestru al anului 2011.

Evaluările „real-world” ale AV-Comparatives pun accentul pe verificarea tuturor tehnologiilor implementate într-o soluţie de securitate. Acestea reproduc scenarii reale, pe care utilizatorii le pot întâlni în viaţa de zi cu zi, de aceea Kaspersky Internet Security 2011 şi 2012 şi-au putut actualiza bazele de date cu semnături şi au putut accesa serverele cloud ale Kaspersky Security Network pe toată durata testelor.

În timpul evaluărilor zilnice, toate soluţiile de securitate au fost expuse unui flux de 2048 de scenarii, care includeau malware şi website-uri infectate. Kaspersky Internet Security a blocat cu succes 98,2% din totalul ameninţărilor, în timp ce alte 23 de mostre malware au fost detectate şi puteau fi blocate cu succes într-o situaţie reală, numai după afişarea unui mesaj de avertizare. De asemenea, numărul verdictelor fals-pozitive pentru suita Kaspersky Lab a fost sub limita normală, adică cinci din 2000 de mostre analizate.

„Testele dinamice sau real-world reprezintă o provocare atât pentru producătorii soluţiilor de securitate, cât şi pentru laboratoarele de testare independente”, spune Nikita Shvetsov, Director Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. „Pentru producători este foarte important să poată proiecta o suită antivirus capabilă să blocheze toate atacurile informatice, dar, în acelaşi timp, să aibă şi un impact foarte scăzut asupra resurselor sistemului de operare. Bineînţeles, provocarea pentru laboratoarele de testare constă în complexitatea unui exerciţiu zilnic, anume de a expune soluţiile de securitate la multiple ameninţări informatice foarte noi şi website-uri infectate. Însă, aceste scenarii se exclud unul pe celălalt în majoritatea cazurilor, dar rezultatele AV-Comparatives ne indică faptul că suntem pe calea cea bună în atingerea unui echilibru între cele două”, încheie Shvetsov.

Mai multe informaţii referitoare la rezultatele obţinute de Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Internet Security 2012 în testele AV-Comparatives găsiţi aici: https://av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wpdt2011_1_en.pdf.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Suita Kaspersky Internet Security, certificata Advanced+ de catre AV-Comparatives”

 1. BlueStrut

  De ce vedem testele lor “real-world” doar pentru KIS?

 2. ocsi

  Avast sta foarte bine (chiar daca 33 de blocari au depins de utilizator).

 3. andrei

  am o mare problema cu kaspersky daca ma poate ajuta cineva… cand ii dau sa se intaleze el la un moment dat imi arata mesajul ” rolling back”.. si dupa o eroare… ” the setup wizard has ended because…. ” la kaspersky internet security 2012… are cineva vreo idee c ar putea fi?

  1. virus2009

   nu cumva l-ai mai avut o data instalat pe acel windows ?

Leave a Reply