K7 TotalSecurity – Evaluare in dinamica si test al detectiei (by FaraVirusi.com)

Rezultatele excelente pe luna august, in testul AV-Comparatives, au starnit interesul pentru produsul K7 TotalSecurity.

Astfel ca am decis sa-l testam rapid in ceea ce priveste componentele de baza.
Instalarea decurge usor si interfata grafica este prietenoasa, bine structurata. Fiecare componenta poate fi Activata\Dezactivata rapid sau Configurata printr-un simplu click in fereastra principala.

K7 totalsecurity gui

K7 setari

Legat de consumul de resurse este mediu spre ridicat, cu 8 procese ce se apropie uneori de 120 MB RAM.

K7 consum resurse

Produsul ofera o protectie completa prin modulele sale: antivirus, anti-phishing, anti spam, firewall, control parental, scanare web si multe unelte aditionale: tastatura virtuala, usb vaccination, PC tuneup etc.

K7 unelte

Pentru inceput am testat detectia unui set de 9628 de virusi din perioada 1 iulie – 19 septembrie 2011. Detectia a fost una foarte buna: 93.49%.
Pentru comparatie, Avira 2012 a scos un procent de 92.80%, pe acelasi set de virusi.

A doua evaluare a fost cea in dinamica: am testat 30 de site-uri infectate din ultimele doua zile si am masurat reactia produsului. Rezultatul a fost unul sastifacator – 20 de site-uri blocate din 30.

K7 test dinamic

La o scanare ulterioara cu Malwarebytes Anti-Malware, au fost gasite 25 de infectii, dintre care 2 active in memorie.

scanare mbam

In al treilea rand, am vrut sa evaluam protectia proactiva si am rulat cativa dintre virusii nedetectati la scanare. Rezultatul a fost unul pozitiv: K7 a detectat servicii suspecte, intrari autorun suspecte si fisiere cu un comportament malitios.
Bineinteles, este loc si de mai bine, dar spre deosebire de ESET Smart Security v5 evaluat zilele trecute, aici poti spune ca aceasta componenta exista si isi face treaba.

K7 detectie proactiva

K7 proactiv

In concluzie, putem spune ca produsul K7 TotalSecurity este unul complet, asigurand o buna protectie, avand insa un consum de resurse ceva mai ridicat si lipsa promovarii in tara noastra cel putin.
Vom continua sa urmarim acest program de securitate, care ne-a facut o impresie foarte buna si speram sa evolueze in sens pozitiv.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “K7 TotalSecurity – Evaluare in dinamica si test al detectiei (by FaraVirusi.com)”

 1. Florin

  A facut progrese K7 fata de ultima data cand l-ai testat. Se intampla in urma cu vreun an si jumatate cred, cand ai testat K7 Antivirus, si nu ai fost impresionat de el.

 2. iulian

  un rezultat destul de bun..totusi interfata aia atat de colorata imi provoaca dureri de dinti…

 3. axelluny

  Îmi plac testele efectuate ai mi se par foarte concludente.Aș fi foarte curios de un test pe Comodo internet Security 5.8.206694 beta 2012.Mulțumesc anticipat în cazul în care ți-am stârnit curiozitatea.

 4. Claudiu Alex

  Radu, te rog, cand ai timp, un test pe Norton 2012 Antivirus sau Internet Security. Sunt curios cum se descurca mult laudatele tehnologii ca SONAR 4.0 de exemplu in testul tau. Multumesc 🙂 .

 5. Delight

  Asteptam ,de asemenea ,ca si Kaspersky sa fie supus unui asemenea test.

 6. Claudiu Alex

  Oricum, scorul va fi cred egal dintre Norton si Kaspersky 🙂 .

 7. b3st

  baga si Imunnetu :)) sa vedem de ce e in stare

 8. b3st

  ma refer la ala 3.0 😀

 9. Shakalu

  Radu, daca tot testezi solutii complete, ia in calcul si testul de firewall la fiecare solutie..ai putea de exemplu sa rulezi un test de penetrare online pe porturi deschise, etc…sau alte metode.

 10. kvl

  testeaza si Comodo. Suita lor cred ca e destul de buna.

Leave a Reply